AKP'li kurmaylardan konut krizi yorumu: Yalnızca TOKİ konutlarında indirim yapabiliriz

AKP'li kurmaylardan konut krizi yorumu: Yalnızca TOKİ konutlarında indirim yapabiliriz
Yükselen enflasyon sonrasında konut fiyatları ve kiralar el yakar hale geldi. Hükümet cephesinde üst üste yapılan toplantılardan ise bir sonuç çıkmadı. Bir araya gelen bakanlar ve AKP'li isimler masaya çeşitli öneriler getirirken, yapılacak radikal müdahalelerin ise serbest piyasaya darbe olabileceği ihtimali üzerinde duruluyor.

AKP'DEN İTİRAF: KONUT FİYATLARI DÜŞMEYECEK!

İstanbul''da ortalama konut fiyatlarının 1.5 milyon liranın üzerine çıkması ile birlikte hükümet kanadında kırmızı alarm verildi. Yaşanan kira ve konut fiyatlarındaki artışın önüne geçmek isteyen hükümet ise yeni toplantılar düzenlemeye devam ediyor. 

Son yapılan toplantıda bir araya gelen AKP''li kurmaylar ve Numan Kurtulmuş ise masadan yapıcı bir çözüm ile ayrılamadı. Hükümete yakın Türkiye Gazetesi''nde yer alan habere göre, bir araya gelen AKP''li yetkililer, konut fiyatlarında yaşanan dalgalanmalar üzerine fikir alışverişinde bulundu. Toplantı sırasında kiralar için TÜFE üst limiti ve Hollanda modeli de gündeme gelirken, söz konusu müdahalelerin serbest piyasaya darbe olabileceği yorumları da yapıldı.

NEBATİ''Yİ DAVET ETTİLER

Yapılan toplantıdan bir sonuç çıkmadığı belirtilirken, konut piyasasının geleceği hakkındaki görüşmelerin devam etmesine karar verildi. AKP''li kurmaylar bir sonraki toplantıda ise ekonominin başında olan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati''nin de yapılacak toplantıya katılmasını istedi. 

''''YALNIZCA TOKİ''YE MÜDAHALE EDEBİLİRİZ''''

Konut fiyatlarında yaşanan artış hakkında söz alan bazı AKP''li isimler ise konut fiyatlarında gerileme olması için öncelikle girdi fiyatlarında düşme gerçekleşmesi gerektiğine işaret etti. AKP''li kurmaylar,  “Eğer inşaat girdi fiyatlarına müdahale etmiyorsanız, ev fiyatlarına da edemezsiniz. Kamu olarak yapılacak tek şey, kamu alanındaki fiyatları belirlemek, en fazla TOKİ’nin yapacağı evlerin uygun fiyatla satılması şeklinde bir adım olabilir” yorumunda bulundu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar