Vatandaş otomobil krizi için çözümü buldu

Vatandaş otomobil krizi için çözümü buldu
İkinci el otomobil piyasasını rahatlatmak adına ardı ardına önlemler ve yasaklar gelmeye devam ederken, vatandaş piyasa fiyatlarının değişmemesi nedeniyle çareyi otomobil kiralamakta buldu.

VATANDAŞ OTOMOBİL KRİZİ İÇİN ÇÖZÜMÜ BULDU

Araç kiralama sektörü markası Garenta, 2022 Ocak-Temmuz dönemine ait kiralama adedi, en çok tercih edilen araçlar, kiralama süreleri gibi bilgileri paylaştı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre 2022 Ocak-Temmuz döneminde bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 32.4 daha fazla araç kiralandı. Garenta’nın paylaştığı verilere göre 2022 Haziran-Temmuz döneminde, bir önceki yılın aynı dönemine göre kiralama gün sayısı da uzadı.

KİRALAMA ADETLERİNDE YÜZDE 32''NİN ÜZERİNDE ARTIŞ...

Şirketten yapılan açıklamaya göre, 2022 yılının Ocak-Temmuz döneminde kiralama adetleri bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 32.4 artış gösterdi. 2022 Haziran- Temmuz aylarında ise bir önceki yılın aynı aylarına göre araç kiralama sayısı yüzde 6.1 arttı.

2022 yılında önceki yıllara benzer şekilde en çok ekonomi segmentinde yer alan araçlar tercih edilirken, küçük sınıf olarak tanımlanan A segmentindeki araçların yüzde 5’e yakın oranda tercih edilmesi dikkat çekti.

KİRALAMA GÜN SAYISINDA DA ARTIŞ VAR

Garenta ve ikinciyeni.com Genel Müdürü Şafak Savcı, 2021 yılı Ocak-Temmuz döneminde 5,4 olan ortalama kiralama gün sayısının bu yılın aynı döneminde 5,6’ya yükseldiğini bildirdi. Savcı, "Bu yılın ve geçen yılın Haziran ve Temmuz aylarını değerlendirdiğimizde ise geçen yıl 5,3 olan ortalama kiralama gün sayısı bu yılın aynı döneminde 6,1 olarak gerçekleşti" şeklinde konuştu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar