Uzmanlar reflü ve mide rahatsızlığı olanları uyardı: Ramazanda bunlara dikkat!

Uzmanlar reflü ve mide rahatsızlığı olanları uyardı: Ramazanda bunlara dikkat!
Ramazan ayının yaklaşması ile birlikte Müslümanlar oruç ibadetine başlayacak. Ancak bu dönemlerde reflü ve mide rahatsızlığı olan oruç tutacak vatandaşların dikkat etmesi gerekiyor. İşte uzmanından mide rahatsızlığı olanların ramazanda yapması gereken altın kurallar

Gastroenteroloji Uzmanı Dr. Murat Keskin, Ramazan ayında mide sağlığını korumanın önemine dikkat çekti. Uzun süreli açlık ve ardından hızlı tüketilen yemeklerin mide rahatsızlıklarına yol açabileceğini belirten Keskin, bu sorunların önüne geçmek için bazı pratik önlemler alınması gerektiğini ifade etti.

151584ef00ca48602f360727fab5da28.png

Ramazan ayında sağlıklı beslenmenin önemine vurgu yapan Keskin, sahur ve iftar öğünlerinde dikkatli olunması gerektiğini söyledi. Ağır, yağlı ve baharatlı yiyeceklerin yerine hafif ve sindirimi kolay olan gıdaların tercih edilmesinin önemine işaret etti.

reflu-9.jpg

Sahur ve iftar öğünlerinde porsiyonların küçültülmesi ve sık sık beslenilmesinin önemine değinen Keskin, öğünlerden sonra hareket etmenin ve yürüyüş yapmanın sindirimi hızlandırabileceğini belirtti. Reflü riskini azaltmak için yatmadan önce en az yarım saat beklenmesi gerektiğini vurguladı.

2.jpg

Son olarak, lifli gıdaların tüketilmesinin gaz, şişkinlik ve kabızlık gibi sindirim sorunlarını engelleyebileceğini belirten Keskin, sağlıklı bir Ramazan geçirmek için bu önerilere uyulması gerektiğini ifade etti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar