Ton balığından sonra bir ürün daha marketlerden toplatılıyor! Sakın yemeyin mide bulantısına neden oluyor

Ton balığından sonra bir ürün daha marketlerden toplatılıyor! Sakın yemeyin mide bulantısına neden oluyor
Ton balığından sonra Dr. Oetker'in "Smoothie Bowl with strawberry, banana, chokeberry and linseed" adlı ürünü de marketlerden toplatılmaya başlandı. Alman menşeli gıda devi, insan sağlığını tehdit edebilecek küf toksinleri içeren ürünün satışını durdurdu.

Dr. Oetker'in "Smoothie Bowl with strawberry, banana, chokeberry and linseed" adlı ürününde tespit edilen patulin maddesi, mide bulantısı, kusma ve hazımsızlık gibi sağlık sorunlarına neden olabileceği belirtildi. Şirket, 23 Nisan 2024 tarihine kadar olan son kullanma tarihine sahip bu ürünün vatandaşlar tarafından kullanılmaması konusunda uyarıda bulundu.

Geri çağrılan ürünün birçok ülkede satışa sunulduğu bilinirken, tüketicilerin ürünleri aldıkları mağazalara iade ederek ödedikleri ücreti geri alabilecekleri ifade edildi.

PATULİN NEDİR?

Patulin, potansiyel olarak kanserojen etkilere sahip olabileceği düşünülen toksik bir madde. Bu tür zararlı maddelerin tüketimi insan sağlığını ciddi şekilde tehdit eder ve mide rahatsızlıkları, böbrek hastalıkları gibi sorunlara yol açar. Bu nedenle, bu tür ürünlerin tüketiminden kaçınılması gerekiyor.

6asdsadsad-001.jpg

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar