Kalp dostu bu ota Fransızlar hayat iksiri diyor! Türkiye'de pek bilinmiyor

Kalp dostu bu ota Fransızlar hayat iksiri diyor! Türkiye'de pek bilinmiyor
Fransızlar, doğal bir mucize olarak kabul ettikleri ve "hayat iksiri" olarak adlandırdıkları limon otunun faydaları saymakla bitmiyor. Limon otunun faydalarının hangi hastalıklara iyi geldiğini sizler için araştırdık.

Limon otu, doğal bir tansiyon düşürücüdür ve aynı zamanda akciğerlerdeki balgamı da söktürerek solunum yollarını rahatlatır. Ayrıca limon otu stresi azaltıcı etkisiyle de biliniyor.

Ballıbabagiller ailesine ait olan bu bitki, orta Avrupa ve Akdeniz bölgesinde yaygın olarak yetişiyor. Türkiye'nin kıyı kesimlerinde de görülen limon otu, genellikle Melissa officinalis türünden gelir ve özellikle tedavi amaçlı olarak kullanılıyor.

16842366972picclubpl-07032024d7eee524.webp

Limon otunun Latince adı olan Melissa, "Arı yaprağı" anlamına gelir. Bu adın kökeni, bitkinin nektar bakımından zengin olması ve arıların beslenmesi için kullanılmasıyla ilişkili.

Orta Çağ'da, İbn-i Sina'nın eseri "El-Kanun Fi't-Tıb"de limon otunun balgam cinsi hastalıklar ve stres hastalıklarının tedavisinde etkili olduğu belirtilmiş.

Fransız literatüründe "Hayat İksiri" olarak anılan limon otu, Avrupa'da yaygın bir şekilde kullanılmış ve tıbbi amaçlarla değerlendirilmiş. Limon otu, kalp ve damar rahatsızlıkları gibi sağlık sorunlarının tedavisinde yaygın olarak kullanılmış.

20170715104445-070320245b889a17.webp

Limon otunun bilimsel olarak da performansı kanıtlanmış. Çeşitli deneysel ve klinik çalışmalar, limon otunun ruh halini iyileştirdiği, anksiyete ve uykusuzluk gibi sorunlara iyi geldiği, Alzheimer ve demans gibi hastalıklarda etkili olduğunu gösteriyor.

lemongrass6943712128-07032024b2d7baca.webp

Ayrıca, limon otunun antioksidan, analjezik ve anti-enflamatuar özelliklere sahip olduğu ve diyabetik nöropati gibi durumların tedavisinde kullanılır.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar