5 depremzede göçük altında kurtulacağı günü bekliyor!

5 depremzede göçük altında kurtulacağı günü bekliyor!
Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen deprem sonrasında İYİ Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz deprem bölgesine gitti. Enkaz altından bir vatandaşın sesi duyulduğunu söyleyen Poyraz, 5 kişinin de göçük altında kurtarılmayı beklediğini belirtti.

Merkez üssü Kahramanmaraş’ın iki ilçesinde gerçekleşen deprem 10 ilde büyük yıkılmalara neden oldu. 7,7 ve 7,6 şiddetindeki depremler Kahramanmaraş başta olmak üzere Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya ve Hatay''da güçlü bir şekilde hissedildi.

Enkaz altından çıkarılmayı bekleyen Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde İYİ Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz’da buradaki çalışmalara destek oluyor. Arama kurtarma çalışlarında yer alan Poyraz, enkaz altından bir depremzedenin sesinin duyulduğunu söyledi.

Deprem sonrasında harabeye dönen enkazların altında kalana vatandaşlara gerekli teçhisat ve malzeme araçları bulunmadığından insan gücü ile kurtarılmaya çalışılıyor.

Enkazın yardım çağrısında bulunan Poyraz, “8 10 tana bina yıkılmış durumda. Bunların bir tanesinde genç bir arkadaşımız var. Atılları ya da demirleri kesebileceğimiz testere ve malzeme yok. Buradaki vatandaşlar ellerinden geldiğince bu iş çözmeye çalışıyor. Ancak resmi yetkililer henüz buraya ulaşmamış durumda. Şu anda bulunduğumuz binada bir anne oğul var. arkadaki binada bir kadın ve önündeki binada bir genç var. Ve burada benzer durumda 8 10 bina var. Buraya makine ve ekipmanla profesyonel bir ekibin gelmesi acil ve önemli” şeklinde konuştu. (Yeniçağ)

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar