Uzman isim uyardı: Sis varsa çıkmayın ölümcül olabilir

Uzman isim uyardı: Sis varsa çıkmayın ölümcül olabilir
Kronik rahatsızlıkları olan bireyler için uyarılarda bulunan Prof. Dr. Galip Ekuklu, sisin etkisinde olduğu saatlerde gereksiz yere dışarı çıkmamalarını, eğer spor veya aktivite yapacaklarsa bu saatlerde bunu yapmamalarını öneriyor.

Özellikle Edirne gibi bölgelerde sık sık yoğun sis görülürken, uzmanlar sisli havalarda dışarıda bulunmanın özellikle kronik rahatsızlığı olanlar için daha riskli olduğunu vurguluyorlar. Sisin kirli havayla temas etmesi durumunda ise riskin daha da arttığı belirtiliyor.

Kirli ve sisli hava sadece günlük yaşamı olumsuz etkilemekle kalmıyor, aynı zamanda sağlığı da tehdit ediyor. Hava kirliliğinin neden olduğu riskler, özellikle sisli havalarda daha da artabiliyor.

Özellikle görüş mesafesinin azalması nedeniyle sürücülerin yanı sıra dışarıda bulunan herkes sisli hava koşullarından etkilenebiliyor. Kronik hastalığı olanlar, hamileler ve bebeklerin kirli ve sisli havalarda daha dikkatli olmaları gerekiyor.

Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Galip Ekuklu, sisli havalara karşı vatandaşları uyararak, mümkün olduğunca sisin etkili olduğu saatlerde dışarı çıkmamaları gerektiğini vurguluyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar