Uzman isim uyardı! Mutlaka düzenli olarak ölçtürün

Uzman isim uyardı! Mutlaka düzenli olarak ölçtürün
İç Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Nizameddin Koca, mutlaka kan şekerinizi ölçtürün diyerek vatandaşlara uyarıda bulundu.

Nizameddin Koca, diyabet hastalığının kamuoyunda az bilinen komplikasyonlarından biri olan diyabetik nöropati hakkında açıklamalarda bulundu.

Diyabetik nöropatiye bağlı ayakta durmada ve dengeyi sağlamada problem yaşanabileceğini vurgulayan Koca, “Çok fazla üşüdüğü için sobada ısıtmak amaçlı ayaklarını tutmuş, sonra hissedemediğinden sobaya yapışmış ve yanık kokusuyla kendine gelmiş hastalarımız var. Normal sağlıklı birinin damar yapısında rahatlıkla iyileşebilecek ya da uzun sürmeden iyileştirilebilecek bir süreçken kan damarlarının bozuk olduğu diyabet hastalarında iyileştirici kan akımının yeterince olmaması nedeniyle hastaların bazen ayaklarını, parmaklarını kurtaramayabiliyoruz. Kesmek zorunda kalıyoruz. Bu da hastanın günlük hayatını son derece olumsuz etkiliyor” ifadelerini kullandı.

KAN ŞEKERİNİN ÖNEMİ

Karbonhidratların sindirilmesi sonucunda ortaya çıkan veya glikojen gibi depo kaynaklardan elde edilen glukozun kan dolaşımımızdaki düzeyine kan şekeri denir.

Peki kan şekeri aç ve tokken ne kadar olmalı sorusunu sizler için araştırdık. Normal sağlıklı bir bireyde açlık kan şekeri 100 mg/dl’nin, tokluk kan şekeri ise 140 mg/dl’nin altında olmalıdır.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar