Uzman isim uyardı! Kış çaylarını çok tüketmeyin

Uzman isim uyardı! Kış çaylarını çok tüketmeyin
Prof. Dr. Alper Şener, kış aylarının gelmesiyle birlikte üst solunum yolu enfeksiyonlarının arttığını ve bu dönemde kış çayı mevsiminin başladığını ifade etti. Ancak, Prof. Dr. Şener, vatandaşları kış çaylarını aşırı tüketmemeleri konusunda uyardı.

Prof. Dr. Alper Şener, yaptığı açıklamada, kış aylarında solunum yolu viral enfeksiyonlarının başlamasıyla birlikte kış çayı mevsiminin aktif hale geldiğini belirtti. Vatandaşların bu dönemde kış çaylarını yoğun bir şekilde kullanmaya başladığını dile getiren Şener, ancak aşırı tüketilen karışımların ciddi sağlık sorunlarına yol açabileceğine dikkat çekti.

Özellikle organ nakline kadar varabilen ciddi sağlık sorunlarına neden olabilen karaciğer yetmezliği ve zehirlenmesinin, bazı kış çaylarının içerisinde bulunan zararlı maddelerden kaynaklanabileceğini belirten Prof. Dr. Şener, bu maddelerin çoğunlukla aktarlarda satılan ürünlerde rutin olarak kontrol edilmediğini ifade etti.

Şener, "Kış çaylarındansa, güvenilir olanları tercih etmek önemli. Paketli, patentli ve özellikle Aflatoksin, Mikotoksin taramasından geçmiş ürünlerin kullanılması idealdir. Ancak maalesef aktarlardaki ürünlerde bu taramaların yapılmadığını görmekteyiz. Bu nedenle vatandaşların kış çayı tercihinde dikkatli olmaları, bilinçli bir şekilde seçim yapmaları önemlidir" dedi.

Prof. Dr. Alper Şener, özellikle ıhlamur, kuşburnu gibi yaygın kullanılan çayların daha güvenilir olduğunu vurgulayarak, "Ama bunlar da paketli ve kontrollü ürünler olmalı. Ada çayı gibi bazı çayların ise içerdikleri hormonlar nedeniyle önerilmediğini belirtmek isterim" şeklinde konuştu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar