Uzman isim, göz sağlığı ile ilgili yanlış bilinenleri anlattı

Uzman isim, göz sağlığı ile ilgili yanlış bilinenleri anlattı
Uzman Opr. Dr. Şehriyar Hanhüseyinli, göz sağlığı ile ilgili yaygın yanlış bilinenleri anlattı.

Dr. Hanhüseyinli, halk arasında yaygın olan ancak doğruluğu olmayan bilgileri düzeltmek amacıyla önemli açıklamalarda bulundu. İşte yanlış bilgilerin düzeltilmesiyle ilgili uzmanın açıklamalarının özgünleştirilmiş hali:

"Dinlendirici gözlük diye bir şey yok" diyen Dr. Hanhüseyinli, dinlendirici gözlük teriminin sadece düşük numaralı gözlükler için kullanıldığını belirtti. Doğru numaraya sahip olan kişilerin uygun gözlük kullanımının göz ve baş ağrısını azaltabileceğini vurgulayan uzman, gözlük kullanımının göz numarasının ilerlemesine neden olmadığını açıkladı.

Çocuklarda görülen göz kaymasının kendiliğinden geçeceği inancını da yanlış olarak nitelendiren Dr. Hanhüseyinli, bu durumun erken yaşta yapılan muayene sonrası gözlük veya ameliyatla tedavi edilmesi gerektiğini ifade etti. Aksi takdirde, ilerleyen yaşlarda düzeltmenin zor olabileceğini belirtti.

Halk arasında yaygın olan bir diğer yanlış inanç ise kataraktın sadece yaşlılarda görüldüğüdür. Dr. Hanhüseyinli, kataraktın yaşlılıkla sınırlı olmadığını, doğuştan, gençlikte ve orta yaşlarda da görülebileceğini belirterek, zamanında müdahale edilmesi gerektiğini vurguladı.

Ayrıca, havucun gözlere iyi geldiği inancını da düzeltti. Dr. Hanhüseyinli, "Havuç yemek görmeyi arttırmaz. Sebze ve meyvede bulunan vitaminler zaten görmek ve göz sağlığı için faydalıdır. Sadece havuç tüketimiyle değil, genel olarak dengeli beslenme alışkanlıklarıyla göz sağlığını desteklemek önemlidir" dedi.

Opr. Dr. Şehriyar Hanhüseyinli, toplumda yaygın olan bu yanlış inançların göz sağlığını olumsuz etkileyebileceğine dikkat çekerek, düzenli göz muayeneleri ve uzman görüşleri doğrultusunda hareket etmenin önemini vurguladı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar