Uzman isim açıkladı: Kışın kilo almamak için ne yapılmalı

Uzman isim açıkladı: Kışın kilo almamak için ne yapılmalı
Kış ayında kilo almamak için neler yapılmalı. Uzman isim soğuklarda kilo alınmaması için yapılması gerekenleri anlattı.

Soğuk havaların gelmesiyle birlikte evde geçen vakit de doğal olarak artıyor. Bu nedenle tüketilen besinlerin obezite ve kilo gibi sorunlara yol açtığını ifade eden uzman isim, beslenme hakkında açıklamalarda bulundu.

Barış Sarıakçalı, “Kış aylarında özellikle soğukların gelmesiyle birlikte insanlar evlere kapanmak zorunda kalıyorlar. O nedenle hareketleri azalıyor. Hareket azlığı da kiloyu tetikliyor. Mutlaka akşam yemekten birkaç saat sonra mümkünse en az yarım saat yürüyüş yapmalarını öneriyorum. Akşam beslenmelerinde sadece meyve olabilir. Pasta, poğaça, şerbetli tatlılar gibi özellikle akşamları yenmemesini bunun yerine 1 tane elma veya 1 tane mandalina gibi meyve şekeri tüketebileceklerini önermekteyim” ifadelerini kullandı.

“4 MİLYARDAN FAZLA KİŞİ OBEZ OLACAK”

Obezite sayısının giderek artacağına değinen Sarıakçalı,” Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre dünyada 1 milyardan fazla kişinin fazla kilolu ve obeziteye sahip olduğu bilinmekte. 2035’te de tahmini rakam dünyada 4 milyar kişinin fazla kilolu ve obezite olacağı düşünülmekte. Bu sayıyla 2 kişiden birinde obezite olacağı tahmin edilmekte. Özellikle teknolojinin artması, cep telefonları, bilgisayarlar, arabalar, scooterler gibi teknolojik araçların artması kişilerin hareketlerini azaltmakta buna bağlı da obezite sıklığı artmakta” şeklinde konuştu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar