Ünlü gazeteci HDP'nin yeni planını sızdırdı: CHP yerine destekleyecekleri parti...

Ünlü gazeteci HDP'nin yeni planını sızdırdı: CHP yerine destekleyecekleri parti...
Seçimlerden sonra beklediği oyu alamayan HDP, CHP'ye yönelik tutumunu gözden geçireceği iddia edildi. Ünlü gazeteci Fatih Altaylı, HDP ile ilgili çarpıcı bir açıklamada bulundu.

SERPİL DEMİR-GÜNBOYU

Gazeteci Fatih Altaylı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun partisinin dün gerçekleşen grup toplantısında, "Türkiye'yi aydınlığa çıkarmak için gerekirse 16'lı masa kurarım" çıkışının ardından CHP liderini eleştirerek, "Benden duymuş olmayın ama HDP şu anda “Bu CHP ile yürüyerek hiçbir şey kazanamadık. Biz yeniden AK Parti ile anlaşalım diyenlerin sayısı artıyor" dedi.

Altaylı, kendi internet sitesinde kaleme aldığı yazıda, "Belli ki, ders almamış. Mesele masada kaç kişi olduğu değil, masadaki samimiyet ve uyum. Kılıçdaroğlu hepimizin takdir ettiği bir 6’lı masa kurdu. Kurdu da ne oldu! Masanın en önemli konusu bir Cumhurbaşkanı adayı belirlemekti. 1 yıl masada bu konuyu konuşturmadı. Konu ne zaman açılsa kapattırdı. Dışardan bakanlar “Herhalde isim belli ama açıklamıyorlar” diye düşündü. İsim Kılıçdaroğlu’nun kafasında belliydi, kendisiydi ama son ana kadar paylaşmadı. Ve son toplantıda kendini dayattı. Haklı olarak itiraz eden ve o güne kadar defalarca “Aday belirleyelim” talebi karşılıksız bırakılan Meral Akşener “Oyunbozan” durumuna düşürüldü" ifadelerini kullandı.

Altaylı, "Kemal Bey, hangi hayal aleminde yaşıyor ya da yaşatılıyorsunuz bilmiyorum ama siz bundan böyle “Saat bile kuramazsınız". Benden duymuş olmayın ama HDP şu anda “Bu CHP ile yürüyerek hiçbir şey kazanamadık. Biz yeniden AK Parti ile anlaşalım” diyenlerin sayısı artıyor ve iktidardan yana olan Kandil ve Öcalan’ın çizgisinin daha doğru olduğu konuşuluyor. Erdoğan da zaten kabinesinde yaptığı yeniliklerle yeni bir açılımın işaretlerini verdi bile. 75 yaşındasınız Kemal Bey. 12 kez kaybettiniz. 76 yaşında 13., 80 yaşında 14. kez kaybetmeyin. Eleştirdiğiniz her şeyden, en az Erdoğan kadar sorumlusunuz. Bilin…" dedi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar