Ünlü deprem profesörü Ahmet Ercan bu kente dikkat çekti: Olası depremin büyüklüğünü açıkladı

Ünlü deprem profesörü Ahmet Ercan bu kente dikkat çekti: Olası depremin büyüklüğünü açıkladı
Ünlü deprem profesörü Prof. Dr. Ahmet Ercan, sosyal medya hesabından her gün şehir şehir deprem riski olan illeri açıklamaya devam ediyor. Ercan, bugünkü paylaşımında o ile işaret ederek uyarıda bulundu. Hangi ilde, kaç büyüklüğünde deprem bekleniyor? İşte detaylar…

MEHMET AKİF ERDEM / GÜNBOYU

6 Şubatta meydana gelen ve 11 ili etkileyen Kahramanmaraş merkezli 2 büyük depremin ardından fay hatlarındaki hareketlilik hala devam ediyor. Uzmanlar ise depremlere karşı alınacak önlemleri sık sık tekrar edip, gündeme getiriyor.

Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Ahmet Ercan illerde görülebilecek en büyük depremler konusundaki paylaşımlarını alfabetik sıraya göre aktarıyor.

Ercan son paylaşımında deprem riski taşıyan illere bir yenisini daha ekledi. Ünlü Profesör, Sosyal medya hesabından Şırnak için orta-çok güvenli diyerek şu ifadelere yer verdi:

"Şırnak ilinin gelecekte görebileceği en büyük deprem; <M6,5. Şırnak ilimiz Türkiye’de deprem bakımından orta-çok güvenli illerindendir.”

ahmet-ercan-sirnak.png

ŞIRNAK DEPREM RİSK HARİTASI VE AFAD RAPORU

AFAD’ın hazırladığı İl Afet Risk Azaltma Planı (İRAP), Şırnak'ta olası depremler ve alınması gereken önlemler konusunda önemli bilgiler içeriyor. Bu plan, olası kayıpların en aza indirgenmesi ve halkın bilinçlendirilmesi amacı taşıyor.

rnak-ahmet-ercan.gif

Ülkemiz, Alp-Himalaya deprem kuşağı üzerinde yer almakta ve Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde çok sayıda aktif fay bulunmaktadır. Doğu Anadolu Fay Zonu, Türkiye'nin en etkin ve diri olan iki ana fay kuşağından birini oluşturmaktadır.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar