Ünlü banka ilan etti: Bu gelişme olursa dolar kuru birden 36 liraya fırlar...

Ünlü banka ilan etti: Bu gelişme olursa dolar kuru birden 36 liraya fırlar...
Son döneme 19 lira sınırında sakin bir seyir izleyen dolar kuru için şaşırtan tahmin bu defa yurt dışından geldi. Bir finans kuruluşu tarafından yayınlanan bir rapora göre, Türkiye'nin mevcut politikalarını sürdürmesi durumunda, sene sonunda dolar/TL kurunun 36 TL'yi bulabileceği öngörüldü.

AKP hükümetinin ''Değersiz TL'' politikası kapsamında hızla değer kaybeden ve 19 lira sınırına kadar yükselen dolar kuru için ürkütücü tahminlere bir yenisi daha eklendi.

Bir finans kuruluşu tarafından yayınlanan bir rapora göre, Türkiye''nin mevcut politikalarını sürdürmesi durumunda, sene sonunda dolar/TL kurunun 36 TL''yi bulabileceği öngörüldü. Rapor ayrıca enflasyon beklentisi hakkında da bilgi vererek, 2023''teki enflasyon ortalamasının yüzde 50 olacağını tahmin etti. GSYH büyümesinin 2022''deki yüzde 4,5 seviyesinden 2023''te yüzde 3''e düşeceği öngörüldü.

ENFLASYON BEKLENTİSİ YÜZDE 50 OLDU

Raporda, Türkiye''nin ortodoks politikalardan geri adım atması durumunda dolar/TL kurunu 20 TL''ye sabitleyebileceği, ancak Türkiye''nin mevcut politikalarına devam etmesi durumunda sene sonu dolar/TL kurunun 36 TL''yi görebileceği tahmininde bulunuldu. Raporda ayrıca, enflasyon ortalamasının yüzde 50 civarında olacağı, 2022''de yüzde 4,5 olan GSYH büyüme oranının 2023''te yüzde 3''e gerileyeceği öngörüsü de yer aldı.

TCMB Anketi''nde ise: Yıl Sonu TÜFE Beklentisi Yüzde 35,76

Yatırımcılar açısından oldukça önemli olan Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası''nın (TCMB) şubat ayı piyasa katılımcıları anketi sonuçları açıklandı. Ankete katılan uzmanlar, yıl sonu tüketici enflasyonu (TÜFE) beklentisini önceki ankete göre yükseltti ve şubat ayı itibariyle yüzde 35,76 olarak belirledi. Ankette dikkat çeken bir diğer konu ise cari yıl sonu döviz kuru (ABD Doları/TL) beklentisi oldu. Uzmanların tahminleri bir önceki aya göre düşüş gösterdi ve beklentileri 22,84 TL bandına çekildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar