Ünlü anketçiden çarpıcı yorum: Memleket Partisi yüzde 7 oy alırsa ne olur

Ünlü anketçiden çarpıcı yorum: Memleket Partisi yüzde 7 oy alırsa ne olur
Ünlü kamuoyu araştırmacısı ekonomist Can Selçuki, sosyal medya hesabından Memleket Partisi Lideri Muharrem İnce'nin yüzde 7 oy alması durumunda ne olacağını açıkladı.

GÜNBOYU/ ESMA KARAYEL

Ünlü anketçi Can Selçuki, sosyal medya hesabından 14 Mayıs’ta gerçekleşecek seçime ilişkin dikkat çeken bir paylaşım yaptı. Selçuki “Memleket Partisi’nin milletvekili seçiminde %7’nin altında alacağı her sonuç muhalefet için mecliste sandalye kaybı anlamına gelir” dedi.

Seçim tarihinin 14 Mayıs olarak resmileşmesinin ardından partiler de birer birer çalışmalarını yürütmeye başladı. Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, AKP’nin Cumhurbaşkanı ise yeniden Recep Tayyip Erdoğan oldu. İki lider dışında cumhurbaşkanı adayı olan diğer isimler ise Memleket Partisi Lideri Muharrem İnce ve Ata İttifakı''nın adayı Sinan Oğan oldu. Muharrem İnce ve Sinan Oğan, 100 bin imzayı tamamlayarak adaylıklarını kesinleştirdi.

Selçuki, Memleket Partisi’ne ilişkin şu paylaşımı yaptı:

Memleket Partisi’nin milletvekili seçiminde %7’nin altında alacağı her sonuç muhalefet için mecliste sandalye kaybı anlamına gelir. Zira memleket partisi desteğinin çok büyük bir kısmını (ilk defa oy kullanacak seçmen dahil) muhalefet seçmeninden alıyor. Öte yandan oylarının coğrafi dağılımını (seçim bölgelerine göre) bilmediğimiz için tam etkiyi hesaplamak şu aşamada zor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar