TİP Genel Başkanı Erkan Baş partisinin oy oranını canlı yayında ilk kez açıkladı

TİP Genel Başkanı Erkan Baş partisinin oy oranını canlı yayında ilk kez açıkladı
Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, canlı yayında ilk kez kaç milletvekili hedeflediklerini ve partisinin oy oranını açıkladı.

Gürkan Hacır ile Şimdiki Zaman programına konuk olan Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, kaç milletvekili hedeflediklerini ve partisinin oy oranını açıkladı. Baş, canlı yayında seçime ilişkin önemli açıklamalar yaptı. Baş “Şimdi geldiğimiz noktada bugün öğlen saatlerinde incelediğim ankette 2,8’i gördüm. Ben bu kez çok uzun yıllar sonra solu toplumsallaştırmayı başaran TİP’in sandıkta da hak ettiği karşılığı bulacağına ilişkin bir inanç taşıyorum. Gördüğümüz tablo bu” dedi.

TİP Genel Başkanı Erkan Baş, dün gece Gürkan Hacır ile Şimdiki Zaman programına konuk oldu. Programda gündeme dair soruları yanıtlayan Baş’ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

“2,8’İ GÖRDÜM”

Tam tarihini hatırlamıyorum ama biz ilk bir basın buluşması, basın emekçileri buluşması düzenlediğimizde benim önümdeki anketlerde TİP’in oyunu en yüksek gösteren anket 0,2 gösteriyordu.

Ben o zaman dedim ki “TİP’in hedefi önümüzdeki ilk seçimlerde yüzde 3 oyu almak ve parlamentoda grup kuracak bir çoğunlukla bu parlamentoda olmaktır”. Bununla dalga geçildiğini biliyorum.

O zaman demiştim ki “Bizim grup kurmamız gerekiyor ve 1965’te TİP 2,9 oy almıştı, onu aşmamız gerekiyor”. Bu TİP’in kendi adına koyduğu bir hedefti ve çok iyi hatırlıyorum büyük bir şaşkınlıkla karşılanmıştı. “Bunlar ne yapmaya çalışıyor” denmişti. Şimdi geldiğimiz noktada bugün öğlen saatlerinde incelediğim ankette 2,8’i gördüm.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar