Üniversiteliye vergisiz telefon ve bilgisayar geliyor! Açıköğretim, yüksek lisans ve doktora öğrencileri de yararlanabilecek mi

Üniversiteliye vergisiz telefon ve bilgisayar geliyor! Açıköğretim, yüksek lisans ve doktora öğrencileri de yararlanabilecek mi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, üniversite öğrencilerinin 1 defaya mahsus vergisiz telefon ve bilgisayar almasını sağlayacak uygulama için talimat verdi.

14 Mayıs seçimlerinden önce iktidarın gençlere yönelik vergisiz cep telefonu vaadinde ilk adım atıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ilgili bakanlara gençlere verilen vaatler için beklenmeden adım atılması konusunda talimat verdiği belirtilirken, yapılacak düzenlemeden kimlerin yararlanıp yararlanamayacağı da tartışma konusu olmaya devam ediyor.

Kabaca bir hesapla, 50 bin liralık cep telefonunu bir defaya mahsus olmak üzere yarı yarıya düşürecek olan düzenlemenin üst sınırını lisans öğrencilerinin oluşturması bekleniyor. Başka bir deyişle yüksek lisans, doktora ve açık öğretim öğrencileri için vergi indiriminden yararlanma hakkı tanınmayacak.

VERGİSİZ CEP TELEFONU SÜRECİ BAŞLADI

Beklentilerin ilk aşamada Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yapılacak taslak çalışmaya odaklandığı aktarılırken, bu çalışmanın ardından Türkiye genelinde oluşacak maliyet değerlendirilecek. Sosyal medyada çok sayıda yüksek lisans ve doktora öğrencisi düzenlemeden yararlanamadıkları için hükümete tepki gösterirken, ilerleyen haftalarda vergi indiriminin kapsamının genişlemesi bekleniyor.

Sektörde yer alan aktörler ve ekonomi yönetiminden isimlerin katıldığı toplantıda, gençlere 10GB ücretsiz internet, bir defaya mahsus olmak üzere yükseköğretimdeki öğrencilerin cep telefonu ve bilgisayarlarına vergi muafiyeti sağlanması konusu da tartışıldı.

Ekonomi ile ilgili alınan önlemlere de dikkat çekilerek "Vergi muafiyeti konusunun sadece üniversite öğrencilerini kapsaması, açık öğretimdekilerin kapsam dışı tutulması" önerildi. Bakan Şimşek de bu öneriye sıcak baktı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar