Ümit Zileli kimdir? Ümit Zileli kaç yaşında, nereli?

Ümit Zileli kimdir? Ümit Zileli kaç yaşında, nereli?
Gazeteci Ümit Zileli son zamanlarda birçok insan tarafından araştırılıyor. İnsanlar Ümit Zileli'nin hayatını ve eserlerini merak ediyor. Peki Ümit Zileli kimdir? Ümit Zileli kaç yaşında, nereli?

Ümit Zileli kimdir?

Sözcü gazetesinde yazan gazeteci Ümit Zileli son zamanlarda insanlar tarafından merak edilmeye başlandı. Birçok kişi internette Ümit Zileli'nin hayatını araştırıyor. Peki Ümit Zileli kimdir? Ümit Zileli kaç yaşında, nereli?

ÜMİT ZİLELİ KİMDİR?

Gazeteci ve yazar Ümit Zileli, 1959 yılında Ankara'da doğdu. Babasının kaymakam olması dolayısıyla çocukluğunda birçok şehirde yaşayan Zileli, lise eğitimini tamamladıktan sonra Ankara Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi'nde öğrenim gördü.

1983 yılında üniversite eğitimini tamamlayan Zileli, gazetecilik kariyerine Tercüman Gazetesi'nde başladı ve daha sonra 1978'de Anadolu Ajansı'nda çalışmaya başladı. 1982'de Güneş gazetesinin ABD-Los Angeles muhabirliğini üstlendi. Türkiye'ye döndükten sonra Güneş, Nokta, Son Havadis, Bulvar ve Milliyet gibi çeşitli gazetelerde görev aldı.

1991 yılından itibaren TRT'de çeşitli programlar hazırlayıp sundu. Bunlar arasında Değişen Sanat, 25 Kare, Pusula ve Ses Ver Türkiye gibi programlar bulunmaktadır. Son olarak TRT 2'de "Pazar Söyleşileri" programını yapmıştır.

1997'den 2013'e kadar Cumhuriyet Gazetesi'nde "Düz Çizgi" adlı köşede yazan Zileli, daha sonra Aydınlık gazetesine geçiş yapmıştır. Bir süre Beyaz TV'de "Dinamit" programında yorumculuk yapmıştır.

2015 yılı Ekim ayında Aydınlık gazetesinden ayrılan Zileli, şu anda Sözcü gazetesinde yazmaktadır.

Ümit Zileli'nin yayımlanmış kitapları arasında "Vur Emri-Bir Asteğmenin Tunceli Anıları", "Karanlığa Karşı Yazılar- Irkçı, Şeriatçı, Mandacı Kuşatma", "İşbirlikçiler", "Aydın İhaneti", "Vurgun Demokrasisi", "Cumhurun Trajedisi - Karşıdevrimin Kısa Tarihi" ve "Aydınlanmanın Sesi - İlhan Selçuk Anlatıyor" bulunmaktadır.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar