Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin açıkladı: Yeni öğretmen ataması ne zaman olacak

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin açıkladı: Yeni öğretmen ataması ne zaman olacak
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, öğretmen atamalarına ilişkin açıklamalar yaptı. Peki, öğretmen atamaları ne zaman yapılacak? 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde bir maaş ikramiye verilecek mi? İşte detaylar…

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, AKP Grup toplantısından önce gazetecilerin sorularını yanıtladı. Öğretmen atamalarına ilişkin konuşan Tekin, dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Mutlaka atama yapacaklarını dile getiren Tekin, "Tarih olarak bütçenin Genel Kurul'dan geçmesini bekliyoruz. Bütçede kamuya alınacak toplam personel sayısını bakanlıklar arasında dağıtıyorlar. Biz de kendi adımıza düşen kontenjanı nasıl değerlendireceğimizi ondan sonra belirleyeceğiz" diye konuştu.

"DEPREM SEBEBİYLE BÜTÇEDEKİ KISIT BİZİ DE SINIRLANDIRDI"

Okul öncesi öğrencilerine ücretsiz yemek verilmesi konusuna da değinen Tekin, "Şu anda yaklaşık 2 milyon öğrenciye ücretsiz yemek veriyoruz. Deprem sebebiyle bütçedeki kısıt bizi de sınırlandırdı. Dolayısıyla biz bu yıl için 2 milyon öğrenciye ücretsiz 1 öğün yemek veriyoruz. 2 milyon öğrenci de az bir öğrenci değil" ifadelerini kullandı.

"YAPABİLECEĞİMİZ HER ŞEYİ YAPMAYA ÇABALIYORUZ"

Öğretmenlerin, 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde bir maaş ikramiye talepleri sorulan Bakan Tekin, konuya ilişkin şunları söyledi: "Maliye Bakanlığı ile istişare halinde öğretmen arkadaşlarımızın ekonomik problemlerini çözmeye çaba sarf ediyoruz. Böyle bir şey olursa zaten Cumhurbaşkanımız ve Maliye Bakanımız duyurur. Öğretmen arkadaşlarımızın özlük haklarıyla ilgili bütçe sınırları çerçevesinde yapabileceğimiz her şeyi yapmaya çaba sarf ediyoruz"

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar