Ümit Kocasakal canlı yayında isim verdi: Bu iki kişi CHP'den beni attırdı

Ümit Kocasakal canlı yayında isim verdi: Bu iki kişi CHP'den beni attırdı
İstanbul Barosu Eski Başkanı Ümit Kocasakal, TV100'de katıldığı canlı yayında CHP'den neden ihraç edildiğine dair açıklamalarda bulundu.

GÜLSÜM ALPKIRAY / GÜNBOYU

İstanbul Barosu Eski Başkanı Ümit Kocasakal, görevi sırasında CHP'ye üye olmuş. fakat İlerleyen süreçte partiden ihraç edilmişti. tv100'ün Başak Şengül ile Doğru Yorum programına katılan Kocasakal, CHP'den neden ihraç edildiğini açıkladı.

Partinin Tuncay Özkan ve Canan Kaftancıoğlu'nun yönetiminde olduğu imasında bulunan Kocasakal, "Ben sadece belirli bir televizyon kanalındaki programa çıktım diye ihraç edildim. Çok büyük bir parti suçu işledim. Her şeyim açıktır. Operasyonun arkasındaki en temel iki kişi de Tuncay Özkan ve Canan Kaftancıoğlu’dur. Gayet net ve açık söylüyorum. Yüzde 100, ben biliyorum. Asıl büyük parti suçu, partinin itibarına zarar vermektir. Partiyi bir şekilde kamuoyunda rencide edecek şekilde bir görüntüye götürmektir. Partinin programını, ilkelerini çiğnemektir" ifadelerini kullandı.

Sözlerinin devamında birileri gibi sicil veya şekil CHP’lisi olmadığını söyleyen Kocasakal, “Ben çizgi ve ilke CHP’lisiyim ve bu anlamda CHP’den ihraç etmeye kimsenin gücü de yetmez, yetkisi de yoktur. Benim bu partiye aidiyetim fikirseldir, genetiktir. Şair diyor: ‘Bazen giden değil de, kalandır terk eden.’ CHP şimdi tam da böyle bir durumda. Biz bir şeyi terk etmedik, aynı çizgide devam ediyoruz" diye konuştu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar