Eski Suriye Büyükelçisi Mehmet Orhan Aka'ya kızı ve damadından büyük ihanet

Eski Suriye Büyükelçisi Mehmet Orhan Aka'ya kızı ve damadından büyük ihanet
Suriye eski Büyükelçisi Mehmet Orhan Aka'nın, evinde bulunan Burhan Doğançay’ın resmettiği yarım milyonluk tablo, kızı ve damadı tarafından sahtesiyle değiştirildi. Çalıntı tabloyu aramaya başlayan emniyet ekipleri, büyükelçinin kızını gözaltına alındı. Firari damat ise hala aranıyor.

ÖZGE SIVAS / GÜNBOYU

Suriye eski Büyükelçisi Mehmet Orhan Aka’nın evindeki Burhan Doğançay’a resmettirdiği yarım milyon değerindeki tablo, kızı ve damadı tarafından çalındı.

Beyoğlu Cihangir’de önceki ay yaşanan olayda, Mehmet Orhan Aka’nın evindeki Burhan Doğançay’ın resmettiği yarım milyonluk tablonun sahtesiyle değiştirilerek çalındığı ortaya çıktı.

Aka tablonun, evine gelen kızı Pınar Ç. ve damadı Ersin Ç. tarafından çalındığını güvenlik kamera görüntülerini inceleyerek tespit etti.

ANTİKACI TABLOYU SOSYAL MEDYADA PAYLAŞTI

Tablo avukat ve Aka tarafından arandığı esnada tabloyu Cihangir’de bulunan bir antikacıya götüren ikili, tabloyu babalarının kendilerini gönderdiğini ve müzayedede satmak istediklerini söyledi. Gerçek antikacının tabloyu satış için sosyal medyada paylaşması üzerine ortaya çıktı.

Aka’nın avukatı tarafından tablonun çalıntı olarak arandığının ihbarı üzerine Beyoğlu Asayiş Büro Amirliği polisleri çalışma başlattı.

İhbar üzerine olay yerine gelen emniyet ekipleri Aka’nın kızı Pınar Ç’yi gözaltına aldı.

Hakkında hırsızlık suçundan işlem başlatılan Pınar Ç. İfadesinde tabloyu babasının ona hediye ettiğini ve kendisinin de tabloyu satmak için buraya getirdiğini söyledi.

Savcılıktaki ifadesi ardından serbest bırakılan pınar Ç’nin firari eşi Ersin Ç.‘yi ise hala aranıyor.

aw007869-06.jpg

aw007869-08.jpg

aw007869-02.jpg

aw007869-03.jpg

Fotoğraflar: İHA

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar