Ümit Dikbayır Meclis'teki odasında kameralar karşısına geçti: Taciz ve banka hesapları iddialarına böyle yanıt verdi

Ümit Dikbayır Meclis'teki odasında kameralar karşısına geçti: Taciz ve banka hesapları iddialarına böyle yanıt verdi
İYİ Parti'de kesin ihraç talebiyle disipline sevk edilen Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır, Meclis'teki odasından videolu paylaşım yaparak hakkında çıkan 'taciz ve banka hesaplarını incelettiği iddialarına yanıt verdi.

İYİ Parti’den istifa edeceğini duyurduktan sonra sekin ihraç istemiyle disipline sevk edilen ve hakkında ‘partili bir kadını taciz etme’ iddiası öne sürülen Ümit Dikbayır, hakkındaki tüm iddialara dair açıklama yaptı.

Sosyal medya hesabından videolu paylaşım yapan Dikbayır'ın açıklaması şöyle;

"Türkiyemiz ve milletimiz siyaseten sorunlarına çözüm beklerken maalesef son günlerde gündem bazı iddia ve dedikodularla meşgul edilmektedir.

İYİ Parti üzerinde yaratılan bu suyunu gündemde. Şahsımla ilgili bazı iddia ve iftiralarda yer almaktadır.

Öncelikle belirtmek isterim ki, İYİ Parti Türk demokrasi tarihinin en ceberut döneminde hayati sorumluluklar ve riskler alınarak kurulmuş bir siyasi harekettir.

Tüm engellere ve tuzaklara rağmen siyasette kendine yer edinmiş, İYİ Parti'nin muktedirleri bile şaşırtan başarısında en büyük pay hiçbir beklentisi olmadan şöhret ya da övgü peşinde koşmayan bu davaya inanmış cesur ve yürekli insanlarındır.

Ben de dahil olmak üzere partimizin makam sahipleri, binlerce cesur yüreği emekleri sayesinde gönül tatmini yaşamıştır.

Siyaset, şöhretler ve kahramanlar üretir. Ancak İYİ Parti'nin asıl kahramanları il ve ilçe başkanlarından mahalle başkanlarına il ve ilçe yöneticilerinden tüm üyelerimize kadar bu davanın isimsiz emektarlarıdır.

O isimsiz kahramanlar, eşlerinden, evlatlarından, işlerinden, aşlarından ayırdıkları bu hareketin güçlenebilmesi için harcamışlardır ve hiçbir karşılık beklemeden başka genel başkanımız Sayın Meral Akşener olmak üzere partimiz ve memleketimiz için feda edebilmişlerdir.

Unutulmamalıdır ki bu fedakarlıklar ülkemizin ve Türk milletinin istikbali için tarafımıza verilen en kutsal emanetlerdir.

Ancak son dönemde bu emek ve emanetlerin bazı iddia ve dedikodular vasıtası ile gölgelendiğine şahit oluyoruz.

Milletimize umut olarak anılması gereken İYİ Parti maalesef iftiralar ve dedikodularla alınmaktadır. İlk günlerde şahsımın onuru ve şerefi söz konusu olsa da dava arkadaşlarımın bir toz zerresi kadar bile emeğimin heba olmaması adına suskunluğumu korudum.

Güneşi vaat eden İYİ Parti’nin üzerine gölge düşürülmesi karşısında susmam mümkün değildir. Gördüm ki suskunluk genel başkanımızın etrafına yuvalanmış olan ve o güneşi gölgelemeye kalkan hesapçı ve kurnaz kişi ve odaklara güç katmaktan başka işe yaramayacaktır.

Öyle sınır tanımaz bir iftira kampanyası ile karşı karşıyayız ki, her gün iddialar değişiyor, yeni kalpler kırılıyor. Benim sayın başkan ve yakınlarının banka hesaplarını incelettiğim yalanıyla başlayan dedikodular bugün disiplin kuruluna sevkimde gerekçe gösterilen taciz iftirasının atıldığı ahlaksız bir girdaba kadar çekilmiştir. Bu kadar basitleşebilen bu kadar alçalabilen bir güruhun iyi ve cesur insanları daha da kötülenmesine sessiz kalamam.

Ben bir haysiyet mücadelesi veriyorum. Bu mücadele yalnızca kendi adıma verdiğim bir mücadele değildir. Bu mücadele başta canımdan aziz bildiğim ailem olmak üzere tüm emektarlarımız, gönül veren tüm seçmenlerimiz adınadır. İYİ Parti’nin dedikodularla ve hiçbir ferdinin hak etmediği iftiralarla anılmasına engel olmak içindir. Bu hareket tüm emektarlarımıza patronluk taslayan, 3-5 kendini bilmezin yalanlarıyla genel başkanın fikrini ve vicdanını zehirlemeye kalkacağı sahipsiz bir hareket değildir. Bu hareket partimizi şahsi malı zanneden, tüm unsurlarını idare edebileceğini zanneden kendini bilmez bir güruhun elinde oyuncak olabilecek bir harekette değildir. Bu hareket kibirli bir güruhun, iyi ve cesur insanları bozuk bir para gibi harcayabilecekleri bir harekette değildir. Bu gerçekler ve yüklediği sorumluluklar gereği gereken adımları attım, atıyorum. Bu çirkinlikleri artık hukukun, adaletin gündemine taşıyorum. Tüm iddiaların araştırılmasını ve gerçeğin ortaya çıkarılmasını talep ediyorum. Bu şahsıma genel başkan yardımcılığı ve milletvekilliği gibi onurlu görevleri yapma imkanı veren iyi ve cesurlar ailesine karşı namus borcumdur. Türk milletinin bilgisine arz ederim."

NE OLMUŞTU?

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, geçtiğimiz hafta grup toplantısında, "Bu ülkeye kazık atan herkesi buradan silmezsem adımı değiştireceğim. İyiler Hareketi cep doldurmaya kalkışanların karşısında, sırtında yara olmayan, tertemiz, gözümün içine baksan arkasının görüldüğü insanlardan oluşan bir partidir. Bunun dışında davrananların içimizde yeri yoktur" ifadelerini kullanmıştı. Akşener'in bu ifadelerle Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır ile Antalya Milletvekili Uğur Poyraz'ı kastettiği iddia edilmişti.

Ümit Dikbayır ise Akşener'in banka hesaplarını inceletmekle ve belediyelerle ticari ilişkilere girmekle itham edilmişti.

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, Dikbayır'ın kesin ihraç istemiyle disiplin kuruluna sevk edildiğini açıklamıştı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar