Ukraynalı başkandan dehşete düşüren açıklama: Rus güçleri, Ukraynalı kadınları istismar ediyor!

Ukraynalı başkandan dehşete düşüren açıklama: Rus güçleri, Ukraynalı kadınları istismar ediyor!
Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinde bir buçuk aylık süreç geride kalmak üzere. Saldırı altında kalan Ukrayna'dan ise dehşet görüntüler gelmeye devam ediyor. Bu kez Ukraynalı belediye başkan yardımcısının söyledikleri gündem oldu. Belediye başkan yardımcısı, Ukraynalı kadınların Rus birlikleri tarafından cinsel istismara maruz bırakıldığını söyledi.

URKAYNALI BAŞKANDAN DEHŞETE DÜŞÜREN AÇIKLAMA: RUS GÜÇLERİ, UKRAYNALI KADINLARI İSTİSMAR EDİYOR!

Ukraynalı belediye başkan yardımcısının söyledikleri dehşete düşürdü... Başkan yardımcısı, Kiev''in dışındaki bir köyde kalan iki genç kız kardeşin, Rus birlikleri tarafından cinsel istismara uğradığını anlattı.

KORKUDAN SAÇLARINI KESTİLER

Kasabanın belediye başkan yardımcısı Maryna Beschastna, Kremlin askerlerinin kadınları saklandıkları bodrum katlarından saçlarından tutarak çekip çıkardığını ve tecavüz ettiğini anlattı. Beschastna, kadınların askerlere "daha az çekici" görünmek adına saçlarını olabildiğinde kısa kestiklerini de ekledi.

Ivankiv, savaşın başlamasından sadece iki gün sonra, 27 Şubat''ta Rus birliklerinin eline geçti. Küçük kasaba, 35 gün sonra 31 Mart''ta işgalden kurtarıldı.

12 YAŞINDAKİ OĞLUNU RUS BOMBARDIMANINDA KAYBETTİ

Bölge sakinlerinden Elena Skoropad, ITV News''a yaptığı açıklamada hevesli bir basketbol oyuncusu olarak tanımladığı 12 yaşındaki oğlunun Rus misket bombalarından çıkan şarapnel tarafından öldürüldüğünü, gözyaşları içerisinde anlattı.

Rus kuvvetlerinin geri çekilmeden önce Buça''da gerçekleştirdiği sivil katliamlara ilişkin korkunç görüntüler, dünyanın gündemine bomba gibi düşmüş ve küresel bir tepkiye yol açmıştı. Ukrayna Devlet Başkanı Volodymyr Zelenskiy, Putin''in güçlerini ''soykırım'' yapmakla suçladı. Ukraynalı lider, BM''ye Buça, Irpin ve Mariupol''da yanmış cesetlerin, vurulan sivillerin ve toplu mezarların yürek parçalayıcı fotoğraflarını gösterdikten sonra Nürnberg tarzı bir savaş suçları mahkemesi talep etti.

UTANMADAN YALANLADILAR

Kremlin tahmin edilebileceği gibi iddiaları reddetti ve sivillerin görüntülerinin Ukrayna kuvvetleri tarafından sahnelenen "sahte haberler" ve "kurgulanmış sahtekarlık" olduğunu iddia etti. Kremlin, görüntülerin Ukrayna kuvvetleri tarafından üretdiğini veya ölümlerin Rus askerlerinin çekilmesinden sonra meydana geldiğini iddia ederek sivil ölümlerini yalanladı.

KORKUNÇ İŞKENCE

Bu arada, güneyde Borodyanka kasabasında, tüm apartman blokları Rus roketlerinden doğrudan isabet aldı, iskelet kalıntılarını ve çevredeki alanları yerle bir ederek kana buladı ve kömürleştirdi. Bir arka bahçede işgalin dehşet verici yüzü bir kez daha ortaya çıktı. Bir adam, sadece aşağılanmış değil, aynı zamanda başı plastikle bağlı olarak korkunç bir şekilde işkence görmüş halde bulundu.

ERKEKLERİ ÇIRILÇIPLAK SOYUP İNFAZ ETTİLER

Buça''dan korkunç hikayeler gelmeye de devam ediyor. Bir adamın el bombasıyla öldürülmesinden sonra, kömürleşmiş vücut parçaları günlerce sokaklara saçılmış halde dururken, 50 yaşın altındaki erkeklerin çırılçıplak soyulup, bağlanıp Ruslar tarafından özet olarak infaz edildiği ortaya çıktı.

HEPSİNİN KANITI VAR

BM Güvenlik Konseyi toplantısında, Moskova''nın büyükelçisi Zelenskiy''nin iddialarını reddetti ve "Asılsız suçlamalar... Hiçbir görgü tanığı tarafından doğrulanmadı" dedi. Ancak Buça hâlâ Moskova''nın kontrolü altındayken çekilen uydu görüntüleri, ölülerin daha sonra Ukrayna güçleri tarafından bulunduğu ve gazeteciler tarafından görüldüğü sokaklarda yatan cesetlerin olduğunu gösteriyor. Kanıtlar bununla da kalmıyor. Birçok Buça sakini, AFP''ye Rus askerlerinin sivilleri öldürdüğünü gördüklerini söyledi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar