Tren istasyonuna füzeyle saldırdılar

Tren istasyonuna füzeyle saldırdılar
Rusya'nın Ukrayna'ya saldırıları devam ederken Kramatorsk şehrinin tren istasyonuna düzenlenen füze saldırısı tüm dünyada konuşuluyor. Saldırıya yönelik çok sayıda ülkeden tepkiler gelirken korkunç saldırıya ilişkin yeni bir gelişme yaşandı. Çok sayıda kişinin hayatını kaybettiği saldırıda bilanço ağırlaşıyor.

TREN İSTASYONUNA FÜZEYLE SALDIRDILAR

Ukrayna makamlarından yapılan yazılı açıklamada, tahliye beklerken Rus güçlerince düzenlenen füze saldırısında yaşamını yitirenlerin 5''inin çocuk olduğu ifade edildi.
Saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısının 50''ye yükseldiği belirtilen açıklamada, 16''sı çocuk olmak üzere 98 kişinin de yaralandığı kaydedildi. Kramatorsk Belediye Başkanı Aleksandr Gonçarenko, saldırıda yaralananların çoğunun durumunun ağır olduğunu, bazılarının kol ve bacaklarını kaybettiğini açıklamıştı.
 

 
Gonçarenko, hastanelerin yaralıların tedavisine yetişemediğini, yaklaşık 40 doktorun yaralıları ameliyat ettiğini aktararak, saldırı anında istasyonda yaklaşık 4 bin sivilin bulunduğunu söylemişti. Ukrayna Demiryolları, Kramatorsk tren istasyonuna Rus güçlerince düzenlenen füze saldırısında tahliye bekleyen 30''dan fazla sivilin öldüğünü, 100''den fazla sivilin yaralandığını duyurmuştu.
 

 
BM: BU SALDIRI KABUL EDİLEMEZ
 
Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres, sözcüsü Stephane Dujarric aracılılığıyla yaptığı açıklamada, Kramatorsk''ta tahliye edilmeyi bekleyen aralarında kadın, çocuk ve yaşlıların bulunduğu sivillerin ölümüne ve yaralanmasına neden olan saldırının ''''kabul edilemez'''' olduğunu belirtti. Kramatorsk kentinde uluslararası insan hakları hukuku ve insani hukuku ağır ihlal eden saldırının faillerinin sorumlu tutulması çağrısı yapan Guterres, taraflara uluslararası hukukun gerektirdiği sivillerin korunması yükümlülüğünü hatırlattı. Tahliyelerin güvenli bir şekilde yapılabilmesi ve insani erişimler için ateşkes çağrısını yineleyen Guterres, bu ''''acımasız'''' savaşa derhal son verilmesi gerektiğini ifade etti.
 

 
RUSYA''DAN PROVOKASYON AÇIKLAMASI
 
Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna’nın Donetsk bölgesine bağlı Kramatorsk şehrindeki tren istasyonuna Rus güçlerince füzeli saldırı yapıldığı yönündeki açıklamaların "yanlış" ve "provokasyon" olduğunu bildirdi. Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Ukrayna yönetiminin konuyla ilgili açıklamasının doğru olmadığı belirtildi.
 
Açıklamada, “Rusya tarafından 8 Nisan''da Kramatorsk şehrindeki tren istasyonuna gerçekleştirdiği iddia edilen ‘füze saldırısı’ ile ilgili tüm açıklamalar bir provokasyondur ve kesinlikle doğru değildir. 8 Nisan''da Rus silahlı kuvvetlerinin Kramatorsk şehrinde herhangi ateş etme görevi yoktu ve planlanmamıştı” ifadesi kullanıldı. (AA)

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar