Ukrayna Ankara Büyükelçisinden açıklama!

Ukrayna Ankara Büyükelçisinden açıklama!
Ukrayna Ankara Büyükelçisi Vasyl Bodnar, Rusya'nın Ukrayna işgaline ilişkin açıklamalarda bulundu. Bodnar, "Putin'in füzeleriyle kadınlar ve çocuklar ölüyor" dedi.

Ukrayna Ankara Büyükelçisi Vasyl Bodnar, Rusya''nın Ukrayna işgaline ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Bodnar''ın açıklamasından öne çıkan satır başları:

Yüzlerce Rus askeri öldürüldü. Kiev tehlike altında. Tek başımıza yalnız savaşıyoruz. Biz kendi toprağımızda özgürlüğümüz için savaşıyoruz. Biz barış arayışına son vermiyoruz. Cumhurbaşkanı Erdoğan''a barış arayışı konusundaki girişimleri için teşekkür ediyorum. Önemli olan Rusya''nın saldırganlığı durdurması, müzakere masasına dönmesine için baskı yapılmasını sağlamak.

Yakıt, gıda, ilaç gibi çeşitli ürünlere ihtiyaç var. Mülteci meselesinin gündeme gelebileceği malum. Sivil kayıplarına özellikle dikkat etmenizi istiyorum. Putin''in füzeleriyle kadınlar ve çocuklar ölüyor. Türkiye''nin Ukrayna''nın yanında olduğunu görüyorum" dedi.

Kiev''de çatışma yaşandığına ilişkin soruyu yanıtlayan Bodnar, "Hükümet binalarının yanında herhangi bir çatışma yok. Ukrayna üniforması giyen bir sabotaj grubu Kiev''e girerek toplum arasında panik yaymak istedi" dedi.

AYRINTILAR GELİYOR... 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar