Uğur Şahin'den flaş açıklama! Omicron aşısı ertelendi

Uğur Şahin'den flaş açıklama! Omicron aşısı ertelendi
BioNTech'in CEO'su Prof. Dr. Uğur Şahin, yeni tip koronavirüsün Omicron varyantıyla mücadele amacıyla geliştirilmekte olan aşının teslimatının birkaç hafta gecikeceğini açıkladı.

Pfizer ve BioNTech'in koronavirüsün Omicron varyantına karşı geliştirilen aşısının ertelendiği açıklandı. Reuters'ın haberine göre, BioNTech'in CEO'su Prof. Dr. Uğur Şahin, Alman Bild gazetesine verdiği röportajda Omicron varyantı için geliştirilen aşının teslimatının birkaç hafta gecikeceğini duyurdu.

Korona virüsüne karşı Pfizer ile birlikte ilk onaylı aşıyı geliştiren Alman biyoteknoloji şirketi BioNTech’in CEO’su Prof. Uğur Şahin, Omicron varyantına özel aşının birkaç hafta ertelendiğini söyledi. Şahin, Omicron'a karşı geliştirmeye çalıştıkları aşının, veri toplama sürecinin beklenenden daha yavaş ilerlemesi nedeniyle ertelendiğini açıkladı.

Alman gazetesi Bild'e konuşan Şahin, aşı tamamlandığında hâlâ gerekli olup olmadığının da değerlendirileceğini belirtti. "Bu dalga son bulması yeniden başlayamayacağı anlamına gelmez" diyen Şahin, BioNTech'in yeni varyantlar ortaya çıktıkça ihtiyaç duyulması halinde yeni aşılar geliştirmeye devam edebilecek bir pozisyonda olduğunu söyledi.

Şahin'in, korona virüsünün gelecekte nasıl gelişeceğine atıfla "Durumu esasında artık dramatik görmüyorum" demesi de dikkat çekti.

BioNTech, Omicron'a özel aşıyı mart sonuna dek piyasaya süreceğini açıklamış ancak ocak sonunda bu planın, klinik veri düzenleyicilerinin ne kadar veri talep edeceğine bağlı olduğunu duyurmuştu. 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar