Üçüncü köprü vatandaşı yaktı!

Üçüncü köprü vatandaşı yaktı!
Yolcuların otobüslerle çilesi bitmek bilmiyor. Otobüs firmaları yol ve yakıttan tasarruf edebilmek için, az yolcu kaldığında otobüsleri birleştiriyor. Yolculara bahane olarak aracın arızalı olduğu söyleniyor.

Üçüncü köprü vatandaşı yaktı!

Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nden geçiş zorunluluğu ve otoyol ücretlerini bahane eden bazı otobüs firmaları bir uygulama başlattı. Çok sayıda şehirler arası otobüs firması yol ve yakıt ücretinden ‘tasarruf’ etmek için içinde az yolcu olan otobüsleri tek araçta topluyor.

Millliyet'ten Aylin Rana Aydin'in haberine göre, özellikle İstanbul’a dönüşlerde Dudullu’da inen yolcuların ardından Esenler’e ve Alibeyköy’e gelecek yolcuların sayısının az kalması sebebiyle bu uygulamanın yapıldığı gözlemlendiği tespit edildi. Uygulamanın nedeni olarak ise yolculara genellikle otobüste ya da klimada bir arıza meydana geldiği söyleniyor. Birçok otobüs firmasının yapmış olduğu bu uygulamanın en çok İstanbul dönüş yolcularında rastlandığı belirtildi.

BAHANE: KLİMA BOZUK

‘Araçta arıza var’ ya da ‘klima bozuk’ gibi farklı nedenler söylenerek bekletilen yolcular, tek bir otobüste toplanıp son durağa götürülüyor. Gelecek araç için bazen uzun süre bekleyen yolcular gelen araçta yer kalmazsa farklı bir otobüs gelmesi için bir süre daha bekletiliyor.

Bazı firmaların yolcuları ayakta bile seyahat ettirdiği belirtiliyor. Üstelik firma yetkilileri tam olarak ne kadar süre bekleyeceğinize dair kesin bir bilgi de vermiyor.

Bir otobüs firması yetkilisi, böyle bir uygulama yapılmasının doğru olmadığını belirterek “Otobüs firmaları normal şartlarda biletinizi nereye kestiyse sizi oraya kadar bırakmak zorunda. Böyle bir uygulama yapmaması gerekiyor, bu uygulama yanlış. Bunu sürekli yapıyorsa, bunun nedeni de yakıt masrafı ya da yol ücretinden tasarruf etmek istemesidir” dedi.

ŞİKÂYET YAĞIYOR

Online şikâyet sitelerine bu konuyla ilgili olarak birçok kişi başvuruyor. Birçok farklı otobüs firmasına dair şikâyetlerin yer aldığı online platformlarda, şikâyetlere bakıldığında farklı şehirler için de böyle bir uygulama yapıldığı belirtildi.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar