Uçaktan düşen iPhone sapasağlam çıktı! Peki nasıl?

Uçaktan düşen iPhone sapasağlam çıktı! Peki nasıl?
Geçen günlerde ABD'de yaşan Sean Bates tarafından yolda bir iPhone bulundu. Birkaç çizik haricinde sapasağlam olan iPhone'un 4 bin 800 metre yükseklikte uçan bir uçaktan düştüğü öğrenildi. Peki uçaktan düşen iPhone nasıl sapasağlam kaldı?

ABD'nin Oregon eyaletinde yaşayan bir sosyal medya kullanıcısı Sean Bates, Pazar günü attığı bir tweet'te yerde iPhone bulduğunu paylaştı. iPhone'un yanında Alaska Havayolları'nın 1282 sefer sayılı uçuşunda yapılan check-in için 70 dolarlık bir faturanın olduğunu belirtti.

Bates, cihazın "16,000 fitlik bir düşüşten sağ kurtulduğunu" belirterek olayı X'te (eski adıyla Twitter) paylaştı. Federal kurum olan Ulusal Ulaşım Güvenliği Kurulu'nu (NTSB) arayarak olayı bildirdiğinde, bu iPhone'un "bulunan ikinci telefon" olduğunu öğrendi.

Alaska Havayolları uçağında Cuma akşamı meydana gelen olayda, Boeing 737 Max 9 uçağının kapı tapası patladı ve uçak acil iniş yaptı. Uçaktaki yolculara zarar almadan kurtuldu ancak 16 bin feet yükseklikte iken bazı nesneler düştü.

TELEFON BİRKAÇ ÇİZİK HARİCİNDE SAPASAĞLAM

Oslo Üniversitesi'nde araştırmacı olan Duncan Watts, gökyüzünden düşen bir iPhone'un hava direnci nedeniyle yüksek hızda hareket etmediğini açıkladı. Bu sebepten dolayı da cihazın uçağın rotasına yakın bir yere düştüğünü belirtti. Uçaktan düşen telefonun sadece birkaç çiziği bulunuyor.

Watts'ın açıklamalarına göre telefon çimenlere düştüğü için daha az zarar gördü. Ancak bu kadar yükseklikte düşen telefonun birkaç çizikle sağlam bir şekilde düşmesi sosyal medyada ilgi çekti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar