IPhone'ları yavaşlatan Apple'a tazminat şoku!

IPhone'ları yavaşlatan Apple'a tazminat şoku!
Apple, ABD'de bazı iPhone'ları bilerek yavaşlattığı iddiasıyla süregelen bir toplu dava çerçevesinde tazminat ödemeye başladı.

ABD'de uzun süredir devam eden bir toplu dava çerçevesinde, Apple'ın bazı iPhone'ları bilerek yavaşlattığı iddiasıyla şirket tazminat ödemeye başladı.

Apple, ABD'de uzun süredir devam eden bir toplu dava kapsamında 500 milyon dolarlık tazminat ödemeye başladı. Bu tazminat, her bir davacı için talep başına yaklaşık 92 doları içeriyor. Şirket, 2020'de davanın sonlandırılmasını kabul etmiş ve herhangi bir kabahati reddetmişti, ancak devam eden maliyetlerden endişe duyduğunu belirtmişti.

6.webp

2 MİLYAR SOLARLIK TAZMİNAT

İngiltere'de benzer bir dava da devam ediyor ve yaklaşık 2 milyar dolarlık tazminat talep ediliyor. ABD'deki dava, Apple'ın bazı iPhone'ları kasıtlı olarak yavaşlattığını kabul ederek Aralık 2017'ye uzanan bir şüpheyi doğruluyor.

1-001.webp

PİL DEĞİŞİMİ RÜŞVETİ...

Şirket, bataryaların eskimesiyle performansın düştüğünü ve bu nedenle "yavaşlatmanın" telefonların ömrünü uzattığını belirtmişti. Ancak, müşterilere haber vermeden belirli iPhone'ların performansını düşürmekle suçlandı ve sorunu çözmek için indirimli fiyata pil değişimi teklif etti, bu da hukuki sürece yol açtı.

95.jpg

ABD'deki uzlaşma, başlangıçta her davacının 25 dolar alabileceği tahmin edilen bir miktarın neredeyse dört katına çıktı. İngiltere'deki dava ise iPhone 8, 8 Plus ve X kullanıcıları için de tazminat talep ediyor. Apple, bu davanın "temelsiz" olduğunu ve tüketiciyi güncellemeye teşvik etmek gibi bir amacının olmadığını savunuyor. İngiltere'deki davaya ilişkin duruşma, Temyiz Mahkemesi'nde yapılacak ve bundan sonraki adımların ne olacağı belirsizliğini koruyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar