Geleceğin kulaklığı tanıtıldı: Kendi kendini şarj ediyor ve hiç bitmiyor!

Geleceğin kulaklığı tanıtıldı: Kendi kendini şarj ediyor ve hiç bitmiyor!
CES 2024 etkinlikleri kapsamında firmalar yeni ürünlerini tanıtmaya devam ediyor. Etkinlik kapsamında şarjı hiç bitmeyen kendi kendini şarj eden kablosuz kulaklık tanıtıldı.

CES 2024 etkinliği kapsamında, 3M adlı firma dünyanın ilk kendi kendini şarj olabilen kulaklığını tanıttı. PELTOR WS ALERT XPV adlı kulaklık kısmen geri dönüştürülmüş plastik ve elektronik malzemelerden üretilmiş. Kulaklığın en önemli teknolojisi güneş pili ise tamamen güneş enerjisi ile çalışan bir fabrikada tasarlanıyor. 3M kulaklığı üretirken doğaya en az zararı vermeyi hedeflediğini belirtti.

İletişim amacıyla aşırı gürültülü ortamlarda çalışanlar için tasarlanan bu kulaklık, güneş ışığından aldığı enerjiyi temiz elektrik enerjisine dönüştürerek hem güneş ışığı altında hem de iç mekanlarda kullanıyor. Güneş enerjili iletişim kulaklığı olan 3M PELTOR WS ALERT XPV, çalışanların iletişim kurmalarını, üretken kalmalarını ve güvende olmalarını sağlamak üzere geliştirilmiş.

Bluetooth özellikli olan kulaklık, diğer cihazlara da bağlanabiliyor ve gürültü önleyici özelliği bulunuyor.

3M, kulaklığın tüm enerji ihtiyacını güneş pilleriyle karşıladığını belirtiyor. Bu güneş pilleri, İsveçli Exeger firması tarafından üretiliyor. Powerfoyle güneş pilleri, cihazın içinde bulunan 1000mAh'lik lityum bataryayı sürekli olarak şarj ederek, ürünün sürekli olarak kullanılabilir olmasını sağlar. Kulaklığın fiyatı ise 600 dolar olarak belirlenmiş.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar