Twitter’dan Türkiye’deki erişim engelleri hakkında açıklama!

Twitter’dan Türkiye’deki erişim engelleri hakkında açıklama!
Türkiye’de bazı içeriklere erişim engeli getiren Twitter açıklama yaptı.

Bu konuda resmi “Twitter Global Government Affairs” hesabı üzerinden hem İngilizce hem de Türkçe olarak yapılan açıklama şöyle olmuştu: “Twitter’a iletilen erişim engellenmesine yönelik mahkeme kararları uyarınca ve Twitter’ın Türkiye’de kullanıma açık kalmasını sağlamak amacıyla, Türkiye’de bazı içeriklerin erişimine engelleme getirdik. Politikalarımız çerçevesinde ilgili hesap sahiplerini bu işlemler hakkında bilgilendirdik. Engellenen içerikler dünyanın geri kalanında erişilir olmaya devam edecektir.”

Türkiye tarihinin en önemli seçimi öncesinde atılan bu adım Twitter’da oldukça tepki çekmiş, Elon Musk konu hakkında ekstra bilgiler vereceklerini aktarmıştı. İşte bu bilgiler biraz önce geldi, platform tarafından resmen şunlar paylaşıldı:

Bugün Türkiye politikamızla ilgili bir bilgilendirme yapmak istiyoruz. Geçen hafta boyunca Türk Hükümeti ile müzakere halindeydik ve bize Twitter’ın mevcut mahkeme kararlarının tamamına uymayan tek sosyal medya kuruluşu olduğunu belirttiler. Bu tür birkaç uyarıdan sonra, Twitter’a yönelik bant daraltılması konusunda son bir tehdit olduğuna inandığımız bir uyarı aldık ve bu nedenle Twitter’ı hafta sonunda yapılan seçim süresince kullanılabilir durumda tutmak için 4 hesaba ve 409 Tweete erişim engelleme işlemi uyguladık. İfade özgürlüğü ile ilgili endişelerimizi doğrudan yetkililere ilettik.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar