Twitter, yanlış bilgiler içeren paylaşımları şikayet etme özelliğini test etmeye başladı

Twitter, yanlış bilgiler içeren paylaşımları şikayet etme özelliğini test etmeye başladı
Dünyanın en çok kullanılan mikroblog sitesi Twitter, yanlış bilginin yayılmasını engellemek amacıyla yeni bir denetleme mekanizmasını test etmeye başladı.

Twitter, içerik raporlama özelliğinin kapsamının genişletildiğini duyurdu. Şimdilik birkaç ülkede aktif edilen bu özellik, koronavirüs ile ilgili yapılan yanıltıcı bir paylaşımın doğrudan sağlık kategorisi altında bildirilmesini sağlıyor. Şirket bu sayede, aşı karşıtlığı ve salgınla ilgili yanlış bilgilerin önüne geçilmesini sağlayacak.

Webtekno'da yer alan habere göre, dünyanın en çok kullanılan mikroblog sitesi Twitter, yanlış bilginin yayılmasını engellemek amacıyla yeni bir denetleme mekanizmasını test etmeye başladı. Şimdilik ABD, Avustralya ve Güney Kore'de kullanılabilen bu özellik, platformdaki tüm paylaşımların bazı kategoriler altında yöneticilere bildirilmesini sağlıyor. Birkaç ay sonra Türkiye'ye de gelecek özellik, kullanıcıların yanlış bilgilerle kafasının karışmasını engellemeyi amaçlıyor.

twitter-006.jpg

Twitter'ın uygulamaya koyduğu yeni özellik, Beyaz Saray'dan gelen baskıların bir sonucu olarak karşımıza çıktı. Joe Biden yönetimi, bir süre önce yaptığı açıklamalarda sosyal medya platformlarının aşı karşıtlığına çanak tuttuğunu ve bunun doğal bir sonucu olarak da insanları ölüme sürüklediğini ifade etmişti. Platformlara da adeta rest çeken Biden, aşı karşıtlığı ve pandemi dönemindeki yalan haber yayılımıyla ilgili tedbir alınması gerektiğini söylemişti. Peki Twitter, yeni denetleme mekanizmasıyla aşı karşıtlığını ve yanlış bilgi yayılımını nasıl önleyecek?

Twitter'ın yeni denetleme mekanizması en çok COVID-19'a yoğunlaşıyor olsa da farklı kategorilerdeki paylaşımlar için de farklı bildirim seçenekleri oluşturuldu. Örneğin siyasi paylaşımlar, özellikle de ülkelerdeki seçim dönemlerinde dikkatle incelenecek. Böylece manipülasyon yapılmasının önüne geçilecek. 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar