Aksoy Araştırma'dan çarpıcı anket: Cumhur İttifakı'nın oy oranında dikkat çeken düşüş

Aksoy Araştırma'dan çarpıcı anket: Cumhur İttifakı'nın oy oranında dikkat çeken düşüş
Aksoy Araştırma'nın sahibi Ertan Aksoy, Halk TV'de katıldığı programda seçmen tercihlerinin nasıl değiştiğine dair dikkat çeken tespitlerde bulundu. Aksoy, AKP ve MHP'deki oy oranında yaşanan düşüklüğe dikkat çekerek, Cumhur İttifakı’nın oy oranı yüzde 38,6 olduğunu açıkladı.

Son dönemde yalına anketlerin hepsinde CumHur İttifakı'nın oy oranında düşüş yaşanırken, Aksoy Araştırma'nın sahibi Ertan Aksoy'dan dikkat çeken bir açıklama geldi. Ersoy, "Kararsızlar dağıtıldıktan sonra Cumhur İttifakı’nın oy oranı yüzde 38,6 olarak gerçekleşti. Millet İttifakı’nın oy oranı ise yüzde 42,0" dedi.

Halk TV'de gazeteci Ayşenur Arslan'ın sunduğu Medya Mahallesi programına konuk olan Aksoy Araştırma'nın sahibi Ertan Aksoy, seçmen tercihlerinin nasıl değiştiğine dair dikkat çeken tespitlerde bulundu.

Aksoy, AKP tabanının anketlerdeki son durumunu ve iktidarın oy kaybını değerlendirdi:

"Kararsızlar dağıtıldıktan sonra Cumhur İttifakı’nın oy oranı yüzde 38,6 olarak gerçekleşti. Millet İttifakı’nın oy oranı ise yüzde 42,0. Bu sonuçlar muhalif seçmene iyi gelen sonuçlar. Bundan daha iyisi ise trend olarak bir sonuçla karşılaşıyoruz. Sistemli olarak AKP ve Erdoğan'ın desteği geriliyor, muhalefetin desteği ve partilerin oyları da artıyor. Ayrıca muhalif liderlerin desteği de artıyor."

Aksoy'un açıkladığı anket sonuçlarında bu pazar seçim olsa partilerin oy oranları şöyle:

AKP: %30,6
CHP: %28,7
İYİ Parti: %13,3
HDP: %9,3
MHP: %8,0
DEVA: % 2,6
Gelecek Partisi: % 1,7
Saadet Partisi: %0,8

 

e8qgkuvxiaymrsi.jpg

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar