tv100 canlı yayınında asgari ücret tartışması: İlk kez doğruyu söyledin

tv100 canlı yayınında asgari ücret tartışması: İlk kez doğruyu söyledin
tv100'de yayınlanan ve Erdoğan Aktaş moderatörlüğündeki 'Sağlı Sollu' programı yine yaşananlar ile gündeme oturdu. Barış Yarkadaş ve Hacı Yakışıklı'nın asgari ücret hakkındaki yorumları sırasında tansiyon gerilirken, Hacı Yakışıklı'dan asgari ücret için itiraf niteliğinde sözler geldi.

tv100''ün gündem belirleyen programı  ''Sağlı Sollu''da Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından 8 bin 500 lira olarak açıklanan 2023 yılı asgari ücreti tartışıldı.

Programın konukları Barış Yarkadaş ve Hacı Yakışıklı arasındaki tansiyon yükselirken, Hacı Yakışıklı Türkiye''de yüzde 70''lik kesimin asgari ücretin üzerinde maaş aldığını iddia etti. 

tv100.com yazarları Barış Yarkadaş, Hacı Yakışıklı, Ceza Hukukçusu Prof. Dr. Ersan Şen, Türkiye Gazetesi Yazarı Cem Küçük; Erdoğan Aktaş ile Sağlı Sollu programına konuk olarak gündemi değerlendirdi.

Barış Yarkadaş, günlük yaşamında gençlerin ve insanların yaşadığı ekonomik zorlukları anlattı. Yarkadaş, “Vatandaşın durumunu kafede oturup görüyorum. Bir sütlacı 3 kişi 4 kişi yiyor” dedi.

''HER ŞEY KÖTÜ MÜ?''

Yarkadaş konuştuğu esnada araya giren Hacı Yakışıklı ise, “Boş kafede göremiyorsun değil mi Barış Yarkadaş. Bir boş AVM göremiyorsun değil mi? Niye bunları söylemiyorsun? Her şey kötü mü?” sözleriyle karşılık verdi.

''ASGARİ ÜCRETLİ OLMAYAN DA ZOR DURUMDA''

Yarkadaş ise Yakışıklı’nın sözlerine sinirlenerek, “Sen kime ne anlatıyorsun? Vatandaşın yaşam kalitesini düşürdünüz. Lokantalar git gide porsiyonları küçültüyor. Asgari ücretli de asgari ücretli olmayan da zor durumda” ifadelerini kullandı.

Yakışıklı 8 bin 500 lira ile 4 kişilik bir ailenin geçinemeyeceğini söylemesi üzerine tartışma sona erdi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar