Tutuklu Dilan Polat'ın yeni şubeleri nasıl açılıyor? TMSF'den açıklama geldi

Tutuklu Dilan Polat'ın yeni şubeleri nasıl açılıyor? TMSF'den açıklama geldi
Cezaevinde tutuklu bulunan ünlü fenomen Dilan Polat, geçtiğimiz günlerde yeni bir şube açılışı yaptı. Geçmişteki açılışlarına benzer bir tören ile yapılan açılış ise kafaları karıştırdı.

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), Dilan Polat adını taşıyan güzellik merkezleriyle ilgili faaliyetlere dair bir açıklama yaparak, "Franchise sözleşmeleri TMSF'den önce imzalanmıştır" açıklamasında bulundu.

Dilan ve Engin Polat çiftinin mal varlığına el konulması ve kayyım atanması sonrasında, Dilan Polat adlı güzellik merkezlerinin normal işleyişine devam etmesi ve yeni merkezlerin açılması konusunda TMSF, medyaya önemli bir açıklama yaptı.

Açıklamada, "Son günlerde kayyımlık süreciyle ilgili haberlerdeki bilgi kirliliği nedeniyle bir açıklama yapma gereği duyduk" denilerek, soruşturulan bazı şirketler hakkında hukuki süreç devam ederken, ticari faaliyetlerin yasalara uygun bir şekilde sürdürülmesinin, ekonominin ve istihdamın korunması amacıyla mahkemeler tarafından TMSF'nin kayyım olarak atanmasına neden olduğu ifade edildi.

Ayrıca, Polat Grubu şirketlerinin kayyım atanmasından önce yurt içinde ve yurt dışında bir dizi şirketle franchise sözleşmeleri imzaladığına vurgu yapılan açıklamada, kayyımlık kararı alınan şirket sayısının sadece 5 olduğu belirtildi. Diğer güzellik merkezlerinin ise Polat Grubu'nun "acentesi" veya "temsilcisi" olmadığı, kendi bağımsız ticari faaliyetlerini sürdürdükleri belirtildi.

Açıklamada, "Mahkeme tarafından kayyım atanmayan şirketler ve güzellik merkezleri, TMSF tarafından yönetilmemekle birlikte, franchise sözleşmeleri kapsamında taraflar arasındaki hak ve yükümlülüklerin devam ettiği" vurgulanarak, kamuoyuna mesnetsiz haberlere itibar edilmemesi ve TMSF'nin konuyla ilgili yapacağı açıklamaların takip edilmesi gerektiği önemle belirtildi.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar