Mahkeme nihai kararı 10 yıl sonra verdi! Savaş Ay'ın bankadaki parası bakın kimler arasında paylaştırılacak

Mahkeme nihai kararı 10 yıl sonra verdi! Savaş Ay'ın bankadaki parası bakın kimler arasında paylaştırılacak
Gazeteci Savaş Ay'ın 2011 yılında vefat etmesinin ardından, banka hesabındaki paraların mirasçıları arasında paylaşılması için açılan davada nihai karar 10 yıl sonra geldi. Mahkeme Ay'ın banka hesabında bulunan paraların mirasçılar arasında paylaştırılmasına karar verdi.

Gırtlak kanserine yenik düşen gazeteci Savaş Ay'ın vasiyeti, noter huzurunda açılınca, mirasın tamamını ilk eşinden olan oğlu Can Ay'a bıraktığı ortaya çıkmıştı. Ancak, ikinci eşinden olan kızı Sanem Dolun Ay, mirastan hak talep ederek 'vasiyetnamenin iptali' davasını kazandı.

NİHAİ KARAR 10 YIL SONRA VERİLDİ

Sanem Dolun Ay ile Can Ay, 10 yıl önce başlattıkları davada mirasın korunması ve adil bir şekilde dağıtılması için 'terekenin tespiti' talebinde bulundu. Mahkeme, Savaş Ay'ın terekesinin idaresi için avukat İbrahim Bülbül'ü atamıştı. Mahkeme süreci devam ederken, terekenin idaresini ele alacak olan Bülbül, mahkemeye Savaş Ay'ın terekesinin idaresini gerektirecek herhangi bir neden bulunmadığını belirtti.

savas1.webp

MİRAS İKİ ÇOCUĞU ARASINDA PAYLAŞTIRILACAK

Mahkeme, İbrahim Bülbül'ün terekeden el çekilmesine ve Savaş Ay'a ait banka hesabında bulunan paraların mirasçılar arasında adil bir şekilde paylaştırılmasına karar verdi. Mirasın eşit bir şekilde bölüştürülmesi için alınan bu karar, Savaş Ay'ın iki çocuğu Can Ay ve Sanem Dolun Ay arasında gerçekleştirilecek. Bu kararla birlikte, 10 yıl süren hukuki mücadele sona ererken, Savaş Ay'ın mirası nihayet hak sahipleri arasında adil bir şekilde paylaşılmış olacak.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar