Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı uzay istasyonundan konuştu: İşte o anlar...

Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı uzay istasyonundan konuştu: İşte o anlar...
Türkiye’nin ilk olan astronotu Alper Gezeravcı ISS’te düzenlenen karşılama töreninde konuştu. İşte o anlar...

Türkiye’nin ilk astronotu olan Alper Gezeravcı dahil 4 astronotun yer bulunduğu "Axiom-3 uzay misyonu" kapsamında ABD'nin Florida eyaletindeki Kennedy Uzay Merkezi'nden fırlatması yapılan SpaceX'in Dragon uzay aracı, yaklaşık 36 saat süren uzay yolculuktan sonra TSİ 13.40'ta Uluslararası Uzay İstasyonu'na kenetlenmişti. Axiom-3 ekibi, uzay görevine 27 Eylül'de başlayan "Expedition 70" astronotları ile kozmonotları tarafından Uluslararası Uzay İstasyonu'nda (ISS) sevinçli bir şekilde karşılandı. "Expedition 70" astronotları ile kozmonotları, Axiom-3 ekibinin gelişini fotoğrafladı.

Alper Gezeravcı ve İspanyol astronot Michael Lopez-Alegria, İtalyan Walter Villadei ve İsveçli Marcus Wandt için ISS’de bir karşılama töreni yapıldı.

aw124340-01.jpg

"İSTİKBAL GÖKLERDEDİR”

Törende Uluslararası Uzay İstasyonu’nda ilk konuşmasını yapan Alper Gezeravcı, ISS’teki astronotlara güzel bir ev sahipliği için teşekkür ederek, “8 ay boyunca eğitimlerde destek vererek burada olmamızı sağlayan herkese teşekkür ederim. Türkiye olarak tarihimiz için bir ilke adım atmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Buradaki bilim ve araştırma çabalarına katkıda bulunmayı dört gözle bekliyorum” dedi. Konuşmasını Türkçe sürdüren Gezeravcı, “Türkiye Cumhuriyeti'ni kurarak bizlere emanet eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına, bu vatan için canını veren tüm şehitlerimize, buraya adım atmamızı sağlayan güçlü iradesi ile devletimize ve bu imkanları bize sağlayan milletimize şükranlarımı sunuyorum. İstikbal göklerdedir” sözlerini kullandı


TÖRENİN SON KISMINDA İSE ASTRONOTLARIN YAKALARINA ROZET TAKILDI.

Alper Gezeravcı, İspanyol astronot Michael Lopez-Alegria, İtalyan Walter Villadei ve İsveçli Marcus Wandt, uzayda oldukları süre boyunca insan fizyolojisi ile endüstriyel gelişmelere odaklanan çok sayıda bilimsel deney yapacak. Gezeravcı, 14 gün boyunca kalacağı uzay istasyonunda 13 farklı bilimsel deney düzenleyecek. Astronotlar, görevin tamamlanmasından sonra Dragon kapsülü ile istasyondan ayrılacak.


19 OCAK'TA FIRLATILMIŞTI

Türkiye’nin ilk astronotu olan Alper Gezeravcı’nın görev yaptığı Axiom-3 uzay görevi 19 Ocak'ta resmen başlamıştı. Gezeravcı ile beraberindeki astronotları SpaceX'in Dragon uzay aracıyla yörüngeye taşıyacak olan Falcon-9 roketi, Florida'daki Kennedy Uzay Merkezi'nden 19 Ocak saat 00.49’da başarılı şekilde fırlatılmıştı.

YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar