Türkiye'nin Fransa'daki Başkonsolosluğuna molotofkokteylli saldırı

Türkiye'nin Fransa'daki Başkonsolosluğuna molotofkokteylli saldırı
Fransa'da Türkiye'nin Marsilya Başkonsolosluğuna molotofkokteyli ile saldırı düzenlendi.

Türkiye''nin Marsilya Başkonsolosu Arda Ulutaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, maskeli 6 kişinin, dün Türkiye''nin Marsilya Başkonsolosluğu binasına molotofkokteyli atarak kaçtığını belirtti.

Ulutaş, güvenlik çalışanlarının alarm butonuna basmasıyla Fransız polisinin olay yerine hızlıca intikal ettiğini ve tahkikat başlatıldığını aktardı.

"Çok şükür yaralı yok, maddi zarar da yok." diyen Ulutaş, şikayette bulunduklarını ve Marsilya polisiyle temas halinde olduklarını ifade etti.

Ulutaş, saldırının kimler tarafından ne sebeple yapıldığını bilmediklerini dile getirdi.

PARİS SOKAKLARINI SAVAŞ ALANINA ÇEVİRMİŞLERDİ

Geçtiğimiz ay Fransız bir ırkçının Ahmet Kaya Kültür Merkezi''ne düzenlediği silahlı saldırı sonucu 3 kişi hayatını kaybetmişti. Terör örgütü sempatizanları saldırıyı bahane ederek Türkiye''ye saldırmış ve Paris sokaklarını günlerce savaş alanına çevirmişti. Türkiye ise Fransa''da terör örgütüne ait yapılanmalara göz yumulduğu gerekçesiyle Fransa''ya sert tepki göstermişti. 

2016 YILINDA DA SALDIRMIŞLARDI

Türkiye''nin Marsilya''daki Başkonsolosluğu 2016 yılının Nisan ayında da aynı şekilde molotofkokteylli saldırıya uğramıştı. Gece saat 23.30 sıralarında Türkiye''nin Marsilya konsolosluğunun bahçesine iki kişi tarafından iki adet molotofkokteyli atılmış ve molotofkokteyllerinden biri bayrak direğine isabet etmişti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar