Fransa Büyükelçisi, Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı.

Fransa Büyükelçisi, Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı.
Paris'te 3 kişinin hayatını kaybettiği saldırının ardından yapılan sokak eylemlerinde terör örgütü lehine ve Türkiye aleyhine atılan sloganlar nedeniyle Fransa'nın Ankara Büyükelçisi Herve Magro, Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı.

Fransa''nın başkenti Paris''te 23 Aralık''ta Ahmet Kaya Kültür Merkezi yakınında düzenlenen ve 3 kişinin hayatını kaybettiği silahlı saldırının ardından başlayan sokak gösterilerinde çok sayıda bina ve araca zarar verildi. Fransız polisi ile çatışan göstericiler terör örgütü lehine pankartlar taşıdı, sloganlar attı. Saldırıyı 69 yaşındaki yabancı karşıtı bir Fransız''ın gerçekleştirmesine rağmen failin Türkiye olduğu iddia edildi. 

BÜYÜKELÇİ UYARILDI!

Paris sokaklarını savaş alanına çeviren gösterilerde Türkiye aleyhine atılan pek çok sloganın ardından Türkiye Dışişleri Bakanlığı da devreye girdi. Fransa''nın Ankara Büyükelçisi Herve Magro, Dışişleri Bakanlığı''na çağrılarak, Paris saldırısı bahane edilerek, PKK/PYD/YPG çevrelerinin Türkiye aleyhine başlattıkları kara propaganda ve Fransa hükümet yetkilileri ile bazı siyasetçilerinin bu propagandaya alet olmalarından duyulan rahatsızlığın dile getirildiği ve tepki verildiği bildirildi.


 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar