Türkiye'nin enerji devlerinden yeni iş birliği! Sahipleri değişiyor

Türkiye'nin enerji devlerinden yeni iş birliği!  Sahipleri değişiyor
Enerji sektörünün önde gelen isimlerinden BDY Group, Lübnan merkezli BBE'nin Hypco Petrolcülük'teki hisselerinin yüzde 49'unu devralmak için adım attı.

BDY Group ve BB Energy (BBE) arasında stratejik bir iş birliği ve potansiyel sermaye ortaklığı için adımlar atılıyor.

Her iki şirketin ortak açıklamasına göre, Türkiye'nin lider LPG tedarikçisi BDY Group ile dünyanın önde gelen bağımsız enerji ticaret şirketi BB Energy, enerji sektöründeki iş birliklerini genişletmek için güçlerini birleştiriyorlar.

Bu çerçevede, BBE'nin Hypco Petrolcülük'teki yüzde 49'luk hissesinin BDY'ye devri planlanıyor.

Bu anlaşma, her iki tarafın ticari çıkarlarını büyütme ve Türkiye'nin enerji sektörüne ve ekonomik büyümesine katkı sağlama hedefi taşıyor. Ortaklık kapsamında, Hypco'nun servis istasyonları ağının genişletilmesi ve "HYPCO GAS" adında yeni bir şirket kurularak Türkiye'ye LPG ithalatı ve dağıtımı için rekabet ortamının güçlendirilmesi planlanıyor.

BB Energy Akaryakıt Dağıtım Grubu CEO'su Bashir Bassatne, bu stratejik ortaklıkla ilgili yaptığı açıklamada, iş birliğinin Türkiye'deki enerji piyasasında genişleme ve yenilikçilik hedefleriyle uyumlu olduğunu vurguladı. Bassatne, Türk tüketicisine daha geniş bir erişim sağlanması, Hypco'nun büyümesinin desteklenmesi ve enerji sektöründeki yeni fırsatların keşfedilmesi amacıyla iş birliğine odaklanacaklarını belirtti.

BDY CEO'su Erkan Kaplanlı da, bu anlaşmanın şirketler arasındaki iş birliğini güçlendirmeye yönelik önemli bir adım olduğunu vurguladı. Ortak hedeflere ulaşmak için BB Energy ile yakın iş birliği içinde olacaklarını ifade etti.

Hypco Petrolcülük CEO'su Hatice Tulum da, bu ortaklığın Hypco markasını daha da güçlendireceğini dile getirdi. Tulum, Hypco markasının BDY'nin LPG ve depolama deneyimiyle BB Energy'nin perakende ve uluslararası ticaret deneyimlerini birleştirerek çevresel sorumluluk ve yenilikçilik ilkelerine dayalı daha güçlü bir akaryakıt ve LPG dağıtım şirketi haline geleceğini vurguladı.

BB Energy Grubu, Türkiye'deki varlıklarını 2011 yılında Mersin'deki Maris Petrokimya bitüm depolama tesislerini satın alarak başlatmış ve Hypco markası altında Türkiye'deki akaryakıt dağıtım pazarında yer edinmişti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar