Türkiye'nin en zengini Murat Ülker işçilerine ne kadar maaş verdiğini açıkladı

Türkiye'nin en zengini Murat Ülker işçilerine ne kadar maaş verdiğini açıkladı
Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve Forbes verilerine göre Türkiye’nin en zengin iş insanı olan Murat Ülker, katıldığı bir Youtube kanalında çarpıcı açıklamalar yaptı.

ÖZLEM BARAN / GÜNBOYU

Murat Ülker, YouTube kanalı Kafa TV’de katıldığı programda hakkında merak edilenleri yanıtladı.

Ülker’in cevaplarından öne çıkanlar şöyle:

MURAT ÜLKER'İN NE KADAR SERVETİ VAR

Ülker, “4,9 milyar dolar şahsi servetiniz varmış. Para şu an nerede?” sorusuna, “Param var diyorsunuz ama aslında Cumhuriyet’in parası” dedi.

Param var diyorsunuz ama aslında cumhuriyetin parası. Merkez Bankası’nın çıkardığı bir senettir. Sizin o kadar harcama imkanınızı devlet size tanımıştır ama onun parasıdır. Sizin paranız değildir. Servetse bu dünyada geçici bir zaman için sahip olduğunuz varlıklardır. Parayla servet farklıdır.

FORBES TÜRKİYE ZENGİNLER LİSTESİNDE 1 NUMARA

“Forbes’ta şu anda Türkiye’de birsiniz” yorumuna “Nereden sayınca?” yanıtını veren Ülker, “Forbes’a söyledim, bu yanlış olmasın, benim malım bu dedim. Saydılar ettiler, daha fazla çıkıyor dediler. E dedim kardeş hepsi benim değil, biz bir aileyiz. Yine yazdı, dinlemiyor” dedi.

İŞÇİLERİMİZE ASGARİ ÜCRET VE 4 İKRAMİYE VERİYORUZ

Biz her çalışanımıza asgari ücret veriyoruz. Asgari ücretin üzerine de 4 ikramiye veriyoruz ilave olarak. Asgari ücretten o zaman minimum yüzde 25 fazla oluyor.

Yine 3’te 1 tutabilecek kadar da bir takım sosyal haklar veriyoruz. Onlar da paraya çevrilebiliyor. Yani asgari ücret alan kimse yok.

YORUMLAR (24)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
24 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar