CHP'nin ağır toplarından bir isim daha Kemal Kılıçdaroğlu'na bayrak açtı

CHP'nin ağır toplarından bir isim daha Kemal Kılıçdaroğlu'na bayrak açtı
CHP Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, ikinci turda kaybedilen cumhurbaşkanlığı seçimi sonrası partisinde başlayan genel başkanlık tartışmalarıyla ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun CHP Genel Başkanlığı'na seçildiği günden bu yana en yakın kurmayları arasında yer alan, ancak ana muhalefet partisi liderinin AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan karşısında ikinci turda yüzde 47,82'yle kaybettiği seçimin ardından diğer üyelerle birlikte Merkez Yönetim Kurulu'ndan (MYK) istifa eden Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, 'değişim' tartışmalarıyla ilgili konuştu.

BBC Türkçe'den Ayşe Sayın'ın sorularını tanıtlayan Tezcan, "Heyecan olmadan dönüşüm olmaz. Hele de böyle büyük bir travmanın yaşandığı yerde, 13 yıl genel başkanlık yaptıktan sonra, bir kere değişim öncelikle genel başkanla olmalı. Genel başkanla birlikte liderlik kadrosunun değişmesi lazım. Ben de dahil" ifadesini kullandı.

Tezcan ayrıca siyaset biliminde iktidarın muhafazakarlaşması diye bir bakış olduğunu belirtti. "Bu iktidar, sadece ülkedeki iktidar değil. Partilerde de iktidarlar vardır. Ve parti içindeki iktidarlar uzun süre iktidarda kaldıkları zaman kendileri muhafazakarlaşmaya başlarlar" diyen siyasetçi, şöyle bir eleştiri yöneltti:

"CHP’de de Kemal Bey'in baştaki devrimci liderliği şimdi muhafazakarlaşmaya başladı. İktidarın muhafazakarlaşması sürecini yaşıyoruz. Biz de o muhafazakarlaşmaya katkıda bulunduk, bir dönem parçası olduk. Ve bugün hepimizin cesaretle bunu görüp bu dönüşüme imkan vermemiz lazım."

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar