Türkiye'nin en zengin insanı değişti: İşte toplam serveti...

Türkiye'nin en zengin insanı değişti: İşte toplam serveti...
Dünyanın en çok okunan iş dünyası dergisi Forbes, 2023 Milyarderler Listesi'ni yayınladı. Dünya üzerindeki milyarder sayısı 2 bin 640'a gerilerken, Türkiye'den 26 kişi listeye girme başarısı gösterdi.

Bu yıl 37. kez yayınlanan listeye göre dünya genelindeki toplam milyarder sayısı geçtiğimiz yıla göre 28 kişi azalarak 2 bin 640''a düştü. 

Covid 19 pandemisi nedeniyle küresel piyasalarda yaşanan daralma, listedeki milyarderlerin toplam servetinin 500 milyar dolar gerileyerek 12.2 trilyon dolara dolara inmesine neden oldu. 

EN FAZLA KAYBEDEN ELON MUSK OLDU

Spacex ve Tesla şirketklerinin CEO''su olan Elon Musk, geçtiğimiz yıl sosyal medya devi Twitter''ı satın almıştı. Geçtiğimiz yıl listenin zirvesinde bulunan ABD''li milyarder, sosyal medya devini satın almasının ardından Tesla hisselerinde yaşanan düşüş nedeniyle toplamda 39 milyar dolar kaybederken, dünyanın en zengin insanları sıralamasında da ikinciliğe düşmüş oldu.

LİSTEDEKİ İLK FRANSIZ

Lüks eşya devi Louis Vuitton''un  (LVMH) başkanı Bernard Arnault, 211 milyar dolarlık servetiyle dünyanın en zengin insanı oldu. Arnault, bu sıfata layık görülen ilk Fransa vatandaşı olma başarısı gösterdi. 

TÜRKİYE''DE DOLAR MİLYARDERİ SAYISI 26 OLDU

Milyarderler Listesi''nde bu yıl Türkiye''den de 26 isim yer aldı. Erdemoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu, 5,3 milyar dolarlık servetiyle Türkiye''nin en zengin ismi olurken, dünyanın 497''nci en zengin insanı oldu. Erdemoğlu, servetiyle "Dünyanın En Zengin 500 İnsanı" listesine girmeyi başaran tek Türk olurken, Türk milyarderlerin toplam serveti yaklaşık 57,8 milyar dolar olarak hesaplandı.

Forbes''un 2021''de yayımladığı Milyarderler Listesi''nde yer alanların sayısı 2 bin 755''e yükselerek rekor kırmış, Kovid-19 salgınına rağmen milyarderlerin toplam serveti 5 trilyon dolarlık artışla 13,1 trilyon dolara ulaşmıştı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar