Türkiye'de üretiliyor Avrupa'da kapış kapış gidiyor: Kalıntısız domates

Türkiye'de üretiliyor Avrupa'da kapış kapış gidiyor: Kalıntısız domates
Türkiye'de jeotermal enerji kaynakları kullanılarak üretilen kalıntısız domatesler Avrupa'da büyük ilgi gördü.

Türkiye, dünyada yedinci sırada yer alan jeotermal enerji kaynaklarına sahipken, Avrupa'da birinci sırada bulunuyor. Bu enerji kaynağı sayesinde enerji maliyetlerinin düşmesiyle birlikte, üretim maliyetleri de azalıyor. Türkiye genelinde bulunan Jeotermal seralar dünyanın üçte birini oluşturuyor.

thumbs-b-c-cd2d67dd6db58c26a671ba41b012e7d1.jpg

Alarko Tarım Grubu'nun Genel Müdürü Melike Koçoğlu, jeotermal seralarda yapılan topraksız tarımın pestisit kullanmadan sağlıklı gıda üretimine imkan sağladığını belirtti. Ürünlerinin AB akrediteli bağımsız laboratuvar analizlerinde "sıfır kalıntı" bulunduğunu ifade eden Koçoğlu, bu kalıntısız ürünlerin Avrupa pazarında büyük talep gördüğünü dile getirdi. Koçoğlu ayrıca, şirketin domates üretimine Afyon Sandıklı'da başladığını ve modern seraların kurulumuna devam ettiklerini vurguladı.

thumbs-b-c-b27385eb622abf48b39eee388cf4d466.jpg

Jeotermal seracılık sayesinde elde edilen kalıntısız domateslerin ihracatta da yüksek talep gördüğünü belirten Koçoğlu, şu anda domates üretiminin toplamının yüzde 60'ının ihraç edildiğini söyledi. Şirketin hedeflerinden birinin Eskişehir'de de seralar kurarak toplam sera büyüklüğünü 2 bin dönüme çıkarmak olduğunu ifade eden Koçoğlu, bu sayede Türkiye'nin rekabet gücünün artırılmasını hedeflediklerini dile getirdi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar