Dijital iletişim uzmanı açıkladı: Ortalama internet kullanımı 8 saat!

Dijital iletişim uzmanı açıkladı: Ortalama internet kullanımı 8 saat!
Dijital İletişim uzmanı Nabat Garakhanova, Türkiye’ye ilişkin dijital ortamda geçirilen zaman ile ilgili veriler paylaştı. Garakhanova, “Türkiye’de günlük ortalama internet kullanımı 8 saat” dedi.

Son yıllarda tüm dünyada dijitalleşme çok hızlı bir şekilde ivme kazanmaya başladı. 2022’nin son günlerinde yapılan dijitalleşme üzerine yapılan araştırmaların verileri paylaşıldı. Dijital İletişim Uzmanı Dr. Nabat Garakhnova, araştırmalar sonucunda elde edilen verileri kullanarak, Türkiye’nin dijital dönüşümüyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Garaknova, Türkiye nüfusunun yüzde 80’inin internet kullandığını belirtirken, “Günlük ortalama 6 saat 50 dakika olan internet kullanım süresi Türkiye’de 8 saat seviyesinde yer alıyor" dedi.

“UMUT VERİCİ DURUMDAYIZ”

Dijital dönüşüm dünya ortalaması puanı 5 olarak yer alırken, Türkiye’de bu puan 3,04 seviyesinde. Pandemiden önce Türkiye 3,30 puan seviyelerinde yer alıyordu. Dijital dönüşüm anlamında çok umut verici durumdayız. Bu dönüşümü hızlıca gerçekleştiriyoruz. Ekonominin yüzde 95’inin ana damarı KOBİ’lerdir. KOBİ’lerin dijital dönüşüm ile ilgili çalışmalarının daha fazla artması durumunda bu söz konusu puanlarımız artış yaşayacaktır.

Türk şirketlerin de son yıllarda dijital dönüşüm olanaklarını daha verimli bir şekilde gerçekleştirdiklerini ifade eden Garakhanova, "Dijital dönüşüm anlamında dünyada önemli noktalarda yer alan Türk şirketler de bulunuyor, unicornlar da var. Türkiye dijitalleşme anlamında çok iyi bir konumda yer alıyor. Daha da iyi bir seviyeye gelebiliriz. Türkiye’deki girişimcilerin geliştirdiği oyunlara yaklaşık 330 milyon dolarlık yatırım yapıldı. Dijital dönüşüm ekonomik kalkınmayı sağlayacaktır" ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE’DE 8 SAAT

Dijital ortamda geçirilen vakit üzerine bilgiler veren Garakhanova, "Günlük ortalama 6 saat 50 dakika olan internet kullanım süresi Türkiye’de 8 saat seviyesinde yer alıyor. Dijital okuryazarlık umut verici seviyelerde yer alıyor ancak yeterli değil. Dijital okuryazarlık konusunda ebeveynlerin eksikleri bulunuyor. Ülke olarak teknolojiye çok yatkınız" söyleminde bulundu.

"TÜRKİYE''DE SOSYAL MEDYADA GEÇİRİLEN ZAMAN GÜNDE 2 SAAT 59 DAKİKA"

Sosyal medyada geçirilen zamana yönelik veri sonuçlarını paylaşan Garakhanova, "Türkiye sosyal medyada dünya ortalamasının bir kademe üzerinde daha fazla zaman geçiriyor. Dünya ortalaması 2 saat 27 dakika iken Türkiye’de bu rakam 2 saat 59 dakika seviyesinde bulunuyor. Ortalamaya yakın olduğumuz için iyi durumda olduğumuzu söyleyebiliriz" dedi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar