Apple'dan, dijital asistan ''Hey Siri''ye veda

Apple'dan, dijital asistan ''Hey Siri''ye veda
Apple, dijital asistanı Siri’yi sesli çalıştırmak için kullanılan “Hey Siri” ifadesini, tek kelimeye indirerek “Siri” ile değiştirmeye hazırlanıyor. Apple, dijital asistani olan yapay zekayı "Hey Siri"yi tarihten silecek.

Telefonlarda bulunan komut vererek çalışan dijital asistanı artık dev teknoloji olan Apple, dijital asistanı Siri’yi sesli çalıştırmak için kullanılan “Hey Siri” ifadesini, tek kelimeye indirerek “Siri” ile değiştirme çalışmaları sürdürüyor. Yeni gelmesi beklenen komutunun önümüzdeki yıl veya 2024’te kullanıma sunulması hazırlanıyor.

APPLE AÇIKLAMADA BULUNMADI

Teknoloji devi olan Apple, komut değişiklinin nedeni hakkında herhangi bir açıklama yapmadı. Yapılan tahminlere göre ise, oklar aksanı işaret ediyor.
Komuttan çıkarılan “Hey” kelimesi, İngilizce konuşulan her ülkede aynı söylenemiyor. Bununla birlikte yapay zekanın söyleneni anlaması da zorlaşıyor.
Dijital asistanın tek bir kelimeyi anlaması ne kadar kolaylaşsa da bunu birçok dile uyarlamak işi zorlaştıracaktır. Bu küçük değişiklik için Siri’nin temel yapay zeka algoritmasının yeniden yazılması gerekiyor.
Bununla beraber Apple’ın Siri’yi üçüncü taraf uygulamalar ve hizmetlerle daha uyumlu yapmaya çalıştığı iddiası ortalıkta geziyor. (Haber Global)

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar