Türkiye'de en çok kullanılan dijital platformlar açıklandı: Zirvedeki yine şaşırtmadı!

Türkiye'de en çok kullanılan dijital platformlar açıklandı: Zirvedeki yine şaşırtmadı!
JustWatch'ın verilerine göre Türkiye'De en çok kullanılan dijital platformlar belli oldu. İşte detaylar...

Türkiye'de dijital yayın platformlarının kullanımı her geçen gün artıyor ve 2023 yılına ilişkin veriler, bu trendi net bir şekilde gösteriyor. JustWatch'ın verilerine göre, Türkiye'de en çok kullanılan dijital yayın platformları ve bu platformların ne kadar paya sahip olduğu şu şekilde sıralanıyor:

Türkiye'de dijital yayın platformlarının kullanımı her geçen yıl artarken, 2023 yılında da bu trend devam etti. JustWatch'ın verilerine göre, Türkiye'de en çok kullanılan dijital yayın platformlarından biri olan BluTV, geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi en yüksek pazar payına sahip oldu.

gbb.webp

JustWatch'ın 2023'ün dördüncü çeyreğine ilişkin verilerine göre, Türkiye'de dijital yayın platformları arasında liderliği %38'lik pazar payıyla BluTV elinde bulundurdu. İkinci sırada ise %27'lik pazar payıyla Netflix yer aldı.

ekran-alintisi.jpg

Üçüncü sırayı %19'luk pazar payıyla Amazon Prime Video alırken, dördüncü sıradaki Disney+ %7'lik bir pazar payına sahipti. Diğer kategoride ise Puhu TV, Exxen ve Gain gibi platformlar bulunurken, bu kategori %4'lük bir pazar payına denk geliyor.

gb.webp

BluTV ve Netflix, yıl boyunca kullanıcı sayısını istikrarlı bir şekilde korurken, Amazon Prime Video ve MUBI ise küçük bir artış kaydetmiştir. Disney+ ise yılın başındaki %10'luk pazar payını yitirerek %7 seviyesine gerilemiştir.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar