Türkiye'de bu okulda sadece 1 öğrenci okuyor!

Türkiye'de bu okulda sadece 1 öğrenci okuyor!
Batman Sasan ilçesinde bulunan okulda yalnızca 1 öğrenci ve 1 öğretmen okuyor. Okulda başka öğrenci bulunmuyor.

Sason ilçesine bağlı Kaşyayla köyünde bulunan 5 hane ve 30 nüfuslu Güneycik mezrasında yer alan 1 derslikli Kaşyayla Gidornik İlkokulu'nda, son yıllarda öğrenci sayısının azalmasıyla sadece 3. sınıf öğrencisi İsmail Bozkurt (8) eğitim alıyor. Okulun lojmanında kalan ücretli öğretmen Pınar Aktaş (28), İsmail'in tek öğretmeni ve okuldaki tek arkadaşı olarak görev yapıyor. Kaşyayla köyünün ilçeye 2 saatlik mesafede bulunması nedeniyle, kış aylarında soğuk hava koşullarıyla karşı karşıya kalan öğretmen Aktaş, sabahları sobayı yakarak işe başlıyor ve İsmail'in okula gelmesini bekliyor. İsmail geldikten sonra dersleri işleyen Aktaş, teneffüs saatlerinde öğrencisiyle birlikte çeşitli oyunlar oynuyor.

batman-da-tek-ogrencili-okul-ogretmen-ve-ogrenci-16910565-7334-m.jpg

Öğretmen Pınar Aktaş, yaşadıkları deneyimi "farklı bir duygu" olarak nitelendirirken, İsmail'in okul arkadaşı olduğunu ve onunla badminton, satranç, futbol gibi oyunlar oynayarak teneffüs saatlerini değerlendirdiklerini belirtti. Aktaş, İsmail'in eğitiminden kesinlikle geri çekilmediğini ve dersleri daha eğlenceli hale getirmeye çalıştığını ifade etti. Ayrıca, olumsuz hava koşulları olduğunda İsmail'e evinde ders verdiğini ve eksikliklerini tamamlamaya çalıştığını söyledi. Aktaş, İsmail'in neşeli, çalışkan ve hızlı kavrayan bir öğrenci olduğunu dile getirdi ve onun gelecekte güzel bir yerde olacağına inandığını belirtti.

batman-da-tek-ogrencili-okul-ogretmen-ve-ogrenci-16910565-5288-m.jpg

İlçe Milli Eğitim Müdürü Veysi Bozkurt ise bu tür okulların kırılgan olduğunu ancak Milli Eğitim Bakanlığı'nın yönetmeliği gereği her öğrenciye eşit fırsatlar sunulduğunu belirtti. Bozkurt, öğretmen Pınar Aktaş'ın tek başına bu hizmeti sunmasının kolay olmadığını vurguladı.

batman-da-tek-ogrencili-okul-ogretmen-ve-ogrenci-16910565-1392-m.jpg

İsmail Bozkurt ise öğretmenini ve okulunu çok sevdiğini dile getirirken, sınıfının tek öğrencisi olmasına rağmen sıkılmadığını ve öğretmeniyle ders çalışmanın ve oyun oynamanın keyfini çıkardığını ifade etti. İsmail, okuldan sonra keçileriyle oynadığını da belirtti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar