Bu yöntemle demlikteki kireç ve kararmalara son! Tek yapmanız gereken birazcık kaynatmak

Bu yöntemle demlikteki kireç ve kararmalara son! Tek yapmanız gereken birazcık kaynatmak
Demliklerde oluşan kireç ve kararmalar, sıklıkla suyun sertliği ve demlik malzemesine bağlı olarak meydana geliyor. Peki bu sorunla başa çıkmak için ne yapmamız gerekir gelin hep birlikte bakalım.

Demliklerdeki kireç ve kararma sorunlarına çözüm olarak, Mynet.com'da paylaşılan iki yöntemden biri limon ve karbonat karışımı. Limonun doğal asit içeriği ve karbonatın kireç çözücü özellikleri bir araya gelerek demliklerin temizlenmesine ve parlatılmasına yardımcı olur. Bu yöntem, demliklerin dış yüzeyindeki kirecin yanı sıra içerisinde biriken tortuların da temizlenmesini sağlar.

Uygulama için gereken malzemeler bir paket karbonat ve bir adet limon. Karbonatı demliğin içine boşaltın ve üzerine dilimlenmiş limonu ekleyin. Ardından yarısına kadar su ilave ederek kaynatın. Kısık ateşte kaynatıldığında, kireçlerin kendiliğinden çözüldüğünü gözlemleyebilirsiniz. İşlem tamamlandıktan sonra demliği durulayarak kullanıma hazır hale getirebilirsiniz.

259599.jpg

Diğer bir yöntem ise limon tuzu kullanmak. Limon tuzu, kireç çözme özelliğinin yanı sıra çayın rengini etkileyen sararmaları da giderir. Limon tuzu, çaydanlığın tabanına dökülerek üzerine yeterli miktarda su ekleyin ve kısık ateşte kaynatın. Bu yöntemle de kireçlerin çözülmesi sağlanır ve çaydanlığın temizlenmesi kolaylaşır.

kirec-7.jpg

Demliklerinizi düzenli olarak temizleyerek ve bu doğal yöntemleri uygulayarak, kireç ve kararmaların önüne geçebilir ve demliklerinizin ömrünü uzatabilirsiniz.

sddefault.jpg

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar