Türkiye İsveç'e NATO kapısını araladı: O manşetler ortaya çıktı!

Türkiye İsveç'e NATO kapısını araladı: O manşetler ortaya çıktı!
Türkiye, İsveç NATO arasında yapılan üçlü zirvede mutabakata varıldı ve İsveç, NATO üyeliğini çok yaklaştı. Türkiye, İsveç'in üyeliğini Meclis'te oylamaya sunacak. İktidara yakın basının daha önce attığı İsveç manşetleriyse tekrar hatırlandı.

Selahattin Demirel / Günboyu

Türkiye, İsveç NATO arasında dün yapılan üçlü zirvede mutabakata varılmasının ardından NATO üyeliği konusunda İsveç olumlu sonuç elde etti.

En son, Kur'an-ı Kerim yakılması alçaklığına verdiği izinler ve PKK'lı teröristler için "güvenli liman" görüntüsü vermesiyle bilinen İsveç hakkında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sert ifadeleri sıcaklığını korurken Litvanya'daki üçlü zirveden İsveç lehine bir sonuç çıkması şaşırtıcı oldu.

O MANŞETLER ORTAYA ÇIKTI

Varılan mutabakat sonrası Türkiye, İsveç'in NATO üyeliğini Meclis'te oylamaya sunacak. Bu gelişmelerin ardından seçimden önce iktidara yakın medyanın özellikle Kılıçdaroğlu üzerinden yürüttükleri İsveç propagandası tekrar daha önce attığı İsveç manşetleriyse tekrar hatırlandı.

Söz konusu manşetlerde CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı seçilmesi halinde İsveç'e NATO onayı vereceği algısı yürütülmüştü. Dünkü mutabakat sonrası ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İsveç için NATO'nun kapısını aralayan kararı alması dikkat çekti.

f0w2kwvaaaaxpxf.jpg

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar